Ceren Özbil

Ağaçların hangi  maksatla kesildiği bilinmezken, tümünün de 1974 öncesine ait olduğu belirtildi.

Türkmenköy’de büyük tepki toplayan olayın ardından, Havadis’e konuşan Mehmet Kurtuluş, “Ben ağaç kesmedim, sadece budama yaptım” diyerek kendini savundu.

Türkmenköy’deki bahçesinde bulunan ardıç ağaçlarının elektrik tellerine zarar vermesinin bir türlü önüne geçmeyen Mehmet Kurtuluş çareyi ağaçları gövdeden keserek budamakta aradı. Kurtuluş bu ağaçları budamadan önce uzmanlara danıştığını ve ardıç ağaçlarının budanma şeklinin gövdeden kesilmesi olduğunu öğrendiğini anlattı.  Bu ağaçların tekrardan açacağını söyleyen Kurtuluş, bu konuda haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade etti.

“Ne çektiğimi ben biliyorum”

Ağaçların elektrik tellerine zarar vermesi nedeniyle elektriksiz kaldığı günler olduğunu anlata Kurtuluş, bir çözüm bulunması için ilgili mercilere başvurduğunu kaydetti. Ancak kimsenin kendisine geri dönmemesi üzerine çözümü ağaçları budamakta aradığını belirten Kurtuluş, bu ağaçların budandığını ve artık çit görünümünde büyüyeceğini söyledi.

“Ağaçları kim kesmek ister ki”

Kendisinin ağaçları ve doğayı seven birisi olduğunu söyleyen Kurtuluş, “Kim ister ki bahçesindeki ağaçları kessin” dedi. 

Kurtuluş, ancak bu ağaçların uzayıp dallarının elektrik tellerini koparması nedeniyle budamak zorunda kaldığını belirtti.