Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bahçeli istifa etmelidir. MHP yeni bir liderle erken seçime hazırlanmalıdır" dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Sayın Bahçeli hala ne bekliyor anlaşılır değildir. BDP ile eşitlediği milliyetçiliği ayaklar altına almıştır. Türk milliyetçiliği nasıl olur da Türk ülkesinde bu kadar aşağılanır. Hala o koltukta oturması kabul edilir bir şey değildir. AK Partiyi BDP kucağına atan açıklamaları ise kabul dahi edilemez" diye konuştu.

Bahçeli'nin yeni kurulacak hükümette yer alması gerektiğini savunan Yılmaz, "Bahçeli önce Hükumet olmalı sonra hata varsa erken seçime gitmelidir. Sayısal çokluğun önemi yok. Bahçeli AKP ile Hükumet kurup kontrolü eline alabilir. AK Partinin ülkeye zarar verebilecek olası hatalı icraatları bu şekilde engellenebilir. Daha baştan AKP ile BDP iktidar olsun demek tam bir sorumsuzluk örneğidir. Ülkeye verilebilecek zararları o zaman kim nasıl tamir edecek onu da Sayın Bahçeli izah etmelidir" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Bugünkü siyasi liderler kadrosu ile yüz seçimde yapılsa tablo değişmiyor değişmeyecektir. Türk milleti MHP tabanına liderini değiş mesajını her seçimde vermektedir. Bu değişiklik olmadan Türk siyasetinde tablo değişmeyecektir" ifadelerini kullandı.