Adana'da 14 yaşındaki kıza 30 kişinin cinsel istismarda bulunduğu, 2 kişinin fuhuş yapması için kandırmaya çalıştığı, kız çocuğuna ilk cinsel istismarda bulunan kişinin de bir siyasi partinin ilçe başkanı olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, köyden taşımalı sistemle Yumurtalık'a gelerek okula giden ilköğretim 8. sınıf öğrencisi S.G. (14), 20 gün önce evine gitmeyerek bir kız arkadaşının evinde kaldı. Burada S.G. arkadaşına "ben iki kişiyle ilişkiye girdim, bana zorla sahip oldular para veriyorlar" dedi. S.G.'nin kız arkadaşı bu durumu ertesi gün sınıf öğretmenlerine anlattı. Öğretmen ise okul müdürüne giderek yaşananları anlattı. Okul müdürü hemen polise bilgi verdi. Polis tarafından S.G.'ye, psikolog eşliğinde yaşadıkları anlattırıldı. S.G. bundan yaklaşık 6 ay önce okuldan dönerken bir siyasi partinin ilçe başkanı olan V.Y. ile tanıştığını, bu kişinin kendisini bir pansiyona götürerek burada zorla cinsel ilişkiye girdiğini, daha sonra da aynı kişi ve ilçedeki esnaf, market sahibi, öğrencilerle pansiyonda para karşılığı ve zorla birlikte olduğunu söyledi. S.G. ayrıca Yumurtalık'ta bir parkta otururken R.Ö. ile İ.B.'nin yanına gelerek, "Biz seni Kuşadası'na götürelim orada çok güzel bir hayat yaşarsın bize çalış" dediğini bildirdi. Polis bu anlatılanların ışığında ilk dalga operasyonu başlatarak kız çocuğunu kandırmaya çalışan bir kadın, bir erkek ile birlikte 17 kişiyi gözaltına alındı. Aralarında bir siyasi parti ilçe başkanının da olduğu 17 kişi hemen adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan ilçe başkanının da aralarında olduğu 8 kişi tutuklanırken, 9 kişi adli kontrol ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis bu sabah da ikinci dalga operasyon yaparak kıza cinsel istismarda bulunan 15 kişiyi daha yakalamak için operasyon başlattı. Bu şahıslardan da 6 kişi yakalandı. Zanlılar hemen adliyeye sevk edildi.

KIZ ÇOCUĞU DEVLET KORUMASINDA

Bu arada 14 yaşındaki kız çocuğunun annesi ve babasının çiftçilik yaparak geçimini sağladığı belirlendi. Kız çocuğu, çocuk şubede psikolog eşliğinde bilgisi alındıktan sonra çocuk yuvasına yerleştirildi. Devlet korumasına alınan S.G.'ye, sürekli psikolog ve psikiyatristler tarafından destek sağlanıyor.