KKTC’de kamuya ait işleri takip etmek ve kamuya ait dairelerin daha randımanlı çalışabilmelerine olanak sağlamak için kullanılan Resmi Hizmet Aracı (RHA) birçok kamu çalışanı tarafından kendi işleri için kullanılıyor.

Sayısı, 1700 civarında olduğu öne sürülen Resmi Hizmet Araçları arasında lüks makam araçlarının yanı sıra kamyonlar, vanlar, greyderler, hatta motosikletlerin olduğu da görülüyor.

Birçok kez görevleri dışında da kullanıldıkları dile getirilen Resmi Hizmet Araçları'nın maksat dışı kullanıldıkları belgelenmesine karşın hiçbir tedbir alınmadığı görülüyor.

Yunanistan’da sol ittifak (Syriza) makam araçlarını lüzumsuz ve masraflı olduğu gerekçesi ile satışa çıkartırken, bizde tam aksine maksat dışı RHA kullanımında artış olduğu görülüyor.

RHA kullanımındaki maksat dışı kullanımdaki artış halkın da dikkatini çekerken bu konudaki tepkiler de giderek büyüyor.

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz gün RHA 2439 plakalı Volkswagen Pasat arabanın uzun süre maksat dışı kullanıldığını gördüm. Bu arabayı inatla takip ettim. Önce Küçük Kaymaklı’daki Lemar’a gitti. Herhalde arabayı kullanan alışveriş yapmış olacak ki, uzun bir süre araba Lemar önünde kaldı" dedi.

Ayni kaynak açıklamasına devamla, "Daha sonra bu RHA aracı bir oto galeri önüne kadar takip ettim. Araba orada da uzun süre kaldı. Lemar’a gidip alışveriş yapmasını belki dairesinin ihtiyaçlarını alıyor diye anlayış ile karşıladım. Ama oto galeride de daireye araba mı alacaktı diye düşünmeden edemedim." ifadesinde bulundu.

arac-001.jpg