Davut ULAŞ

Başkentin göbeğinde hem de güpe gündüz, Rum plakalı bir arabayı ateşe vermek isteyen 22 yaşındaki Raif Koçin, polis tarafından kısa sürede yakalandı

Başkent Lefkoşa’da son günlerde peş peşe gelen kundaklama olaylarına dün öğle saatlerinde bir yenisi daha eklendi.

Başkentin göbeğinde hem de güpe gündüz bir arabanın lastiklerine yanıcı madde dökerek ateşe vermek isteyen 22 yaşındaki Raif Koçin, polisin başlattığı soruşturma kapsamında kısa sürede tespit edilerek gözaltına alındı.

Raif Koçin’in önceki gün Toprak Ürünleri Kurumu’na (TÜK) ait RHA 2876 plakalı aracı da yakan kişi olduğu belirlendi.

RHA’dan sonra Rum plakalıyı yakacaktı

Elde edilen bilgilere göre Raif Koçin, Toprak Ürünleri Kurumu yanındaki boş arazide park halinde bulunan Lauren Cleir Satterfield’e ait BAL 209 Rum plakalı Mitsubishi Pajero marka aracı dün saat 13.30 sıralarında kundaklama girişiminde bulundu.

BAL 209 plakalı aracın arka sol lastiğine yanıcı madde döküp yakmaya çalıştığı esnada esnada aracını park etmeye gelen Toprak Ürünleri çalışanını fark eden Koçin beyaz bir arabayla hızla olay yerinden kaçtı.

Aracın arka lastiğinin tutuştuğunu gören görgü tanığı ilk müdahaleyi yapıp alevlerin daha fazla yayılmasını önledi. İtfaiye ekiplerinin de olay yerine hızlı bir şekilde gelmesiyle alevler kontrol altına alındı. 

 
“Beni fark edince panikleyip kaçtılar”

Diyalog’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen görgü tanığı, “Aracımı Toprak Ürünleri Kurumu yanındaki boş araziye park etmek için geri geri geliyordum. O esnada dumanların yükseldiğini fark edince aracımdan indim. Beni fark eden kundakçı panikleyerek beyaz Japon marka araçla patinaj çekerek uzaklaştı. Bende lastiğin yandığını görünce kendi imkânlarımla alevler daha fazla yayılmadan söndürdüm” dedi.

Polis tarafından dün gözaltına alınan Raif Koçin’in bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.