BirGün'den Ömür Şahin Keyif'in haberine göre, toplam 146 sayfalık konuşmalar, belgede adı ‘Adem Turkey' olarak belirtilen bir telefon kullanıcısı ile Rıza Sarraf arasında geçiyor. Dosyada konuşmalar Sarraf'ın İngilizce konuşabildiğinin ve mal varlığının kanıtı olarak ele alınmış. Konuşmalarda Sarraf'ın ilk ifadesinde beyan etmediği yatından, özel jetinden ve denizaltısına şirket logosu koyulup koyulmaması gibi konulardan bahsediliyor.

Konuşmalarda ‘Adem Turkey' isimli kullanıcının Sarraf'a yakın çalışan bir kişi olduğu ve sadece şirketle ilgili değil özel işleriyle de ilgilendiği görülüyor. Adem Turkey bir mesajında Sarraf'a, "Alt katta, ofiste çalışıyorum, geldiğinde ve uygun olduğunda mesaj at" diyor.

2015 yılının Kasım ayında Sarraf ve Adem Turkey arasında geçen mesajlaşmada, Sarraf'ın teknesini sokacağı bakımdan ve gideceği lüks tatilden bahsediliyor.

Adem Turkey'in araba kiralamak için, kaç kişinin orada bulunacağına dair sorusunu ise Sarraf, "Sadece Acun ve ben varız" şeklinde yanıtlıyor. Daha sonraki yazışmalarda da Sarraf'ın lüks tatiline ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın da eşlik edeceği anlaşılıyor.

Adem Turkey ve Sarraf'ın konuşmalarından ayrıca Sarraf'ın 750 bin euro'luk bir tekne aldığı da anlaşılıyor.