Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Romanların yaşadığı mahalledeki düğün karıştı. Silahların çekildiği düğünde biri sivil polis 16 kişi yaralandı.

Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen olayda; Roman vatandaşların yaşadığı Dere Mahallesindeki bir düğün eğlencesinde, F.C. (23) otomatik tüfekle havaya etti. Düğün sahiplerinin silah kullanılmaması yönünde ikaz ettiği F.C. ile düğün sahipleri arasında tartışma çıktı. Düğün alanı savaş alanına döndü.

BİR SİVİL POLİS YARALANDI

Çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Düğün sahipleri ile kavga eden F. C. elindeki otomatik tüfekle kalabalığa doğru rastgele ateş etmeye başladı. Kardeşine yardıma gelen S.C (29) ile birlikte mahallede dehşet saçan magandalara ilçe emniyeti müdahale etti. Müdahale sırasında vücuduna saçmalar isabet eden bir sivil polis yaralandı.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Mahalleye sevk edilen çok sayıda ambulans, yaralıları ilçe devlet hastanesine taşıdı. Yaralı polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, başından yaralanan 28 yaşındaki Selcan B. isimli kadın ile boynundan yaralanan 29 yaşındaki Süleyman C.; durumlarının ağır olması nedeniyle Uludağ Üniversiteis Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Toplam 16 kişinin yaralandığı olayda

yaralılar, ilçe devlet hastanesinde tedavi edildi. Yaşanan maganda dehşeti sonrası F.C, ve babası S.C, gözaltına alındı. Diğer zanlılardan S.C'nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.