8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan dernekten yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler'in bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temasını "Kadınları güçlendirmek, insanlığı güçlendirmek" olarak belirlediği hatırlatıldı.

Ruh sağlığı uzmanları olarak, kadınlarda birçok ruhsal hastalığın erkeklerden çok daha sık görüldüğü belirtilen açıklamada, "Bunun en temel nedenleri kadına yönelik şiddet ve yoksulluktur. Bağımsız verilere göre ülkemizde 2014 yılı içinde 281 kadın öldürülmüştür. Bu kadınları öldürenler ruhsal hastalığı olanlar, sapıklar, yabancılar değildir. Kadınların hemen hemen tamamı kocaları ve eski kocaları, sevgilileri ve eski sevgilileri, erkek akrabaları, reddettikleri erkekler tarafından öldürülmektedir" değerlendirilmesinde bulunuldu.

"Mesleğimizi icra ederken cinsiyetçiliğin körüklenmesiyle ilişkili olarak; kadına yönelik her tür şiddetin artarak varlığını sürdürdüğüne, erkeklerin kadınları giderek daha fazla 'kontrol' altında tutmaya çalıştıklarına tanık oluyoruz" görüşüne yer verilen açıklamada şunlar bildirildi:

"Kadın ruh sağlığının iyileşmesi için kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyor, bunun ancak cinsiyetçi zihniyetin değişmesi ve kadınların her alanda güçlendirilmesiyle gerçekleşebileceğine inanıyoruz."