Ruh Sağlığını Koruma ve Ruh Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Psikolog Dr. İbrahim Alçıner, manevi duyguların kaybının, amaçsızlığın, aile bağlarının zayıflamasıyla gelişen hastalıklı bağımlılıkların Kıbrıs Türk halkı için ciddi bir tehlike arz ettiğini, bunların ruh sağlığının bozulmasına ve yeti kaybına neden olduğunu söyledi.

İbrahim Alçıner, uyuşturucu madde bağımlılığının toplumun kanayan en büyük yarası olduğunu kaydederek, çalışmalarının birinci gündemini bu konuyla ilgili mücadelenin oluşturduğunu ifade etti.

KORUYUCU RUH SAĞLIĞININ ÖNEMİ

Madde bağımlılığının sadece polisiyle tedbirlerle ya da uyuşturucu kullananların tedavisiyle mümkün olmadığını vurgulayan Alçıner, koruyucu ruh sağlığı konusunda alınacak önlemlere dikkat çekti.

“10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” nedeniyle mesaj yayımlayan İbrahim Alçıner, ilgili projelerin hayata geçmesi için çalıştıklarını da söyledi.

Alçıner, bugünden başlayarak 10 Ekim’e kadar devam edecek “Dünya Ruh Sağlığı Günü”nde bazı konularda toplumun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bir sivil toplum örgütü olarak ruh sağlığının bozulmasına ve yeti kaybına neden olan tehlikelerin ve risklerin önlenmesi için devletle, Türkiye ile ve uluslararası yardım kuruluşlarıyla mücadeleye devam edeceklerini de kaydeden Alçıner, açıklamasında Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu’nun kabul ettiği sağlıklı insan tanımına da dikkat çekti.

İbrahim Alçıner, beden, ruh ve sosyal fonksiyonları yerinde olan insanların sağlıklı olduğunu vurguladı.