Rum polisinin, Ay Napa’da öldürülen İngiliz vatandaşı George Low’un katil zanlıları 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ile 49 yaşındaki Salih Ahmet’in, KKTC’de tutuklanmasının ardından, bu iki kişinin Güney Kıbrıs’a iade edilmesi için yazılı başvuruda bulunduğu belirtildi.

Politis gazetesi, “Mağusa bölgesi” polisinin, işbirliği yapması için KKTC polisine iki kez başvuruda bulunduğunu yazdı.

Rum polisinin ilk başvuruyu, suçun işlenmesinden üç gün sonra, 17 Ağustos’ta, iki zanlının tespit edilmesi ve kimliklerinin ortaya çıkarılması için yaptığını yazan gazete, Rum polisinin,  dün ise, cürümlerle ilgili Teknik Komite aracılığıyla söz konusu iki zanlının iadesi için KKTC polisine yazılı başvuruda bulunduğunu belirtti.

Habere göre polisten bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, cinayet olayını ele alan “Mağusa bölgesi” polisinden bir grubun, halihazırda KKTC’de gözaltında olan iki zanlıya ilişkin olarak KKTC polisinin yanıtını ve kararını beklediğini ifade etti.

Gazete, Rum güvenlik makamlarının, izlenilen prosedür temelindeki öngörüsünün, zanlıların, ilk önce, haklarındaki suçlamalar için KKTC mahkemesinde yargılanacağı, nihayetinde iade edilmeleri durumunda ise bu yargılamadan sonra iade edilecekleri şeklinde olduğunu da yazdı.

Habere göre aynı polis kaynağı açıklamasında ayrıca Kuzey’deki makamların alacağı karara ilişkin beklemede olduklarını, KKTC polisinin niyetine ilişkin resmi bir bilgilendirmeye de sahip olmadıklarını ifade etti.

KIBRISLI TÜRK DEĞİLLER

Gazete aynı haberinde ayrıca “Mağusa bölgesi” polisinin, söz konusu iki zanlının, Kıbrıslı Türk olmadığını, 22 yaşındaki Mehmet Akpınar’ın Türkiyeli, diğer zanlı 49 yaşındaki diğer zanlı Salih Ahmet’in ise Bulgar doğumlu olduğunu teyit ettiğini de belirtti.