Eroğlu, Devlete sahip olmanın, Kıbrıs Türk Halkı için önemine dikkat çekerek, müzakerelerde iki eşit devletin kuracağı yeni bir ortaklık istediklerini yineledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Manisa-Salihli’den gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği Salihli Şubesi heyetini kabul etti.

OĞUZHAN

Heyet adına konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Salihli Şube Başkanı Zehra Oğuzhan, Cumhuriyete inananlar olarak KKTC’de bulunmaktan onur duyduklarını söyledi.

Barbarlık Müzesinden çok etkilendiklerini belirten Oğuzhan, “Çok üzüldük ama çekilen acılar sonucu KKTC’nin bu noktalara gelmesine çok sevindik” dedi

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Türkiye Halkı’nın her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu bilmenin kendilerine güven verdiğini söyledi  
“Devleti kurarken Türkiye’ye güvendik, onun desteği ile bugünlere geldik” diyen Eroğlu, varoluş mücadelesini sürdürdüklerini kaydetti.

Kıbrıs tarihinden kesitler aktaran Eroğlu, “20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı ile oluşan topraklarda devletimizi kurduk. Kolay olmadı ama kurmak kadar yaşatmak da önemli. Zaten biz müzakerlerde de iki eşit devletin kuracağı yeni bir ortaklıktan bahsediyoruz” dedi.

Rumların aşırı isteklerine vurgu yapan Eroğlu, “her istediklerine evet dersek bize yaşayacak yer kalmaz” şeklinde konuştu

Kıbrıs’ta 2 halkın yan yana barış içinde yaşamakta olduklarına işaret eden Eroğlu, Kıbrıs’ta barışın sağlandığını; anlaşmanın eksik olduğunu söyledi.
Eroğlu, “Biz Kıbrıs Barış Harekâtı olduktan sonra ilerleme sağlayıp, gelişme yakalayabildik. Bu yüzden başta Ecevit olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm Türkiye hükümetlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz… Gelişmemiz yeterli değil ama çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.