BKP ile AKEL heyetlerinin birlikte bugün Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitlikleri’ne gerçekleştirdikleri ziyarete bölgedeki şehit aileleri büyük tepki gösterdi ve olayı şiddetle kınadı.

Atlılar Şehitliği’ne konulan karanfiller aileler tarafından toplanarak heyetlerin üzerine fırlatıldı.

Polis ekipleri, olay çıkmaması için büyük çaba gösterdi, şehit ailelerini zorlukla kontrol edebildi.

İLK BEKLEYİŞ MURATAĞA SANDALLAR ŞEHİTLİĞİ’NDE

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianou başkanlığındaki parti heyetlerinin ziyaretini öğrenen bölgedeki şehit aileleri, Muratağa-Sandallar Şehitliği’nin kapısında toplanarak, ziyarete şiddetle karşı çıktıklarını ve izin vermeyeceklerini açıkladılar.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı şehitlikte açıklama yapan Atlılar Muhtarı Olsan Karabatak, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın 41 yıldır bir kez dahi 14 Ağustos’taki Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitlerini anma törenlerine katılmadığını belirterek, İzcan’ı “şov yapmakla” suçladı.

Karabatak, iki toplu mezarda 127 şehidin yattığını belirterek, şehitler üzerinden şov ve siyaset yapılmasına izin veremeyeceklerini, BKP ve AKEL heyetlerini de şiddetle kınadıklarını bildirdi.

ZİYARET ATLILAR ŞEHİTLİĞİ’NE

Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki bekleyiş sürerken, BKP ve AKEL heyetlerinin Atlılar Şehitliği’ni ziyaret etmekte olduğu bilgisini alan aileler, polisin yolu kapatmasına rağmen tarlalardan araçlarını sürerek Atlılar Şehitliği’ne ulaştılar.

Heyete sözlü sataşmalarda bulunan ve üzerlerine yürüyen bazı şehit ailelerini polis güçlükle durdurabildi ve herhangi bir olay yaşanmasını engelledi.

Şehit aileleri, Atlılar Şehitliği’ne konan karanfilleri toplayarak heyetin üzerine fırlattı.

Atlılar Şehitliği’nde basın açıklaması yapan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, iki toplumun bir daha bu acıları yaşamaması için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Şehitliğe protesto için gelenlerin belli bir önyargıyla geldiklerini ve olay çıkardıklarını, bunu da anlayışla karşıladıklarını belirten İzcan, Güney’deki Constantinou ve Eleni Mezarlığı’na bu sabah gerçekleştirdikleri ziyarette ise herhangi bir engellemeyle karşılaşmadıklarını kaydetti.

Bir daha iki halkın çatıştırılmaması gerektiğini vurgulayan İzcan, iki Cumhurbaşkanı’nın barış sürecini başarıya ulaştırması için çalıştıklarını anlattı.

Adanın kuzeyinde de güneyinde de insanların suçsuz yere öldürüldüklerini anlatan İzcan, katliamları gerçekleştirenleri kınadıklarını ifade etti.

Katliamlarda canını yitirenleri saygıyla andıklarını, ailelerin acılarını paylaştıklarını  belirten İzcan; milliyetçi, fanatik, bağnaz,ve agresif tavırlarla bir yere varılamayacağını, gösterilen tepkinin yanlış olduğunu söyledi.

DERNEKTEN KINAMA

Bu arada Muratağa Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği Asbaşkanı Hüseyin Güler, TAK’a yaptığı açıklamada, ziyareti şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Güler, sözkonusu ziyaretin bilgileri dışında gerçekleştirildiğini, köylünün polisle karşı karşıya getirildiğini belirtti.

Şehitlikte yatanların Rumlar tarafından katledildiğini hatırlatarak, köylülerin hassasiyetini dile getiren Güler, BKP’nin Rum tarafından bir heyetle gelip şehitliğe çiçek koymasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

1441794976.jpg

1441794972.jpg

1441794973.jpg

1441794974.jpg

1441794975.jpg

1441794982.jpg