Yarımbaş, “Bu abesle iştigale sessiz kalmak, hakkı olan insanların haklarını dile getirmemesi de bana göre bir talihsizlik sayılır. Ama böyle ufak tefek şeylerle uğraşacak değiliz” dedi.

Askerlerin, başkalarının hayatları için kendi hayatlarını kaybetmeyi göze aldığını, bu nedenle şehitlerin dünya ordularında da kutsal olduğunu vurgulayan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, “Bir milletin namusunu, bağımsızlığını, gururunu ve onurunu korumak için yola çıkan insanların kem ağızlardan çıkan bir takım talihsiz sözlerle ifade edilmesi mümkün değildir” ifadesine yer verdi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ile Teşkilat Başkan Yardımcısı Hakan Büyükçulha Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

“21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” kapsamında gerçekleşen ziyarette şehit yakını olan Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı personeli de hazır bulundu.

YARIMBAŞ: “BİRLİKTE, TOPYEKÛN VERİLEN MÜCADELE…”

Ziyarette konuşan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ndeki müzeyi ziyaret etmekten duyduğu memnuiyeti dile getirerek, “Burada mücahitten, Türk askerinden, TMT’den, sivil halktan şehitler var. Bu çok güzel bir şey, mücadelenin hep birlikte, topyekûn verildiğini gösteriyor” dedi.

Kıbrıs’ın verilen şehitlerle mühürlendiğini ve Türk yurdu olduğunu kaydeden Yarımbaş, “Bundan sonra burasının Türk yurdu yapılmasına ihtiyaç yoktur. Ancak burada gasp edilen hakların geri alınması söz konusudur. ‘Biz burayı tekrar Türk yurdu yapmak istiyoruz’ gibi bir sözün telaffuz edilmesine hiç gerek yoktur” ifadesine yer verdi.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ BURAYA TEK BAŞINA GELMİŞ DEĞİL”

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş konuşmasında şunları kaydetti:

“Türk Silahlı Kuvveti dediğimizde bunun içinde halkın, mücahidin, çoluk çocuğun da olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri buraya tek başına gelmiş değildir. Burada öncelikle bir mücahit ruhu, vatan, millet duygusu gelişmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri buraya bu duygunun üzerine gelmiştir. Burada bir mücadele ortaya koymuştur. Sonucunda zafer hep birlikte kazanıldı. Bu zaferde şehitlerimiz oldu.

Askerler, başkalarının yaşamları için kendi yaşamlarını kaybetmeyi göze almış insanlardır. Bu ulvi bir değerdir. Bu yüzden de şehitler bütün dünya ordularında çok kutsaldır. Bizim şehitlerimiz de öyledir. Türk ordusu denildiğinde Türkiye Cumhuriyeti değil, bütün dünyadaki Türkleri kastedebiliriz. Çünkü Türk davası ayrı ve büyük bir davadır.”

ERTAN: “1956 İLE 1974 YILLARI ARASINDA 197 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ”

Ziyarette konuşan Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, “21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası”nın 51’inci yıldönümünde Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş’ı ve heyetini aralarında görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

1956 ile 1974 yılları arasında şehit edilen kadın, erkek, yaşlı ve Mehmetçik sayısına dikkat çeken Ersan, bu dönemde aralarında 3 günlük bebeğin de olduğu 197 çocuğun öldürüldüğünü de kaydetti.

“SAVAŞ ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY”

Ersan, “Savaş çok kötü bir şey. Allah bize bir daha savaş yüzü göstermesin, anneler, babalar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın” diyerek, “Gelin görün ki Rum’un niyeti yine kötü. Yine silahlandı, silahlanıyor. Bugün yeşil hatta 80 bin Milis kuvveti var” ifadesine yerine verdi.

“EGEMENLİĞİMİZDEN VAZGEÇMEYİZ”

Rumların binbir bahaneyle müzakereleri durdurduğunu da belirten Ersan şunları kaydetti:

“Biz 1955’ten 19 Temmuz 1974’e kadar Rumlardan çok çektik. Bu çektiklerimizi de unutmuyoruz. O yıllarda özgürlüğümüz yoktu. Özgürlüğümüze 20 Temmuz 1974’e kavuştuk. Allah bizi Anavatan Türkiye’den ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinden mahrum etmesin. Bizim olmazsa olmazlarımız var. Bayrak ve marş sevgisinden, egemenliğimizden vazgeçmeyiz. KKTC’nin yaşatılması için büyük bir uğraş veriyoruz. Biz Anavatan Türkiye’yle etle tırnak gibiyiz.”

78 BİN ZİYARETÇİ

5–6 yıl önce açılan Dernek müzesinin 78 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildiğini de kaydeden Ersan, ziyaretlerin devam ettiğini belirtti.