İzmir'in Bornova ilçesinde Rus uyruklu iş kadınının uğradığı film gibi silahlı gasp, kameraya yansıdı.

Olay, dün saat 11.0 sıralarında, Işıkkent Semti Bornova Caddesi numara 14 önünde meydana geldi. İzmir'de yaşayan Rus uyruklu iş kadını N.K., Bonova'daki evinden çıktıktan sonra arabasına binip işine gitmek için yola çıktı. Hareket ettikten kısa bir süre sonra, bir kişi N.K.'nin arabasına çarpma süsü vererek yandan eliyle arabaya vurdu. N.K. birine çarptığını sanarak arabadan inip, kimliği belirsiz şahsa bir şeyi olup olmadığını sordu. Şahıs, ayağının ağrıdığını söyleyip kendisini hastaneye götürmesini istedi. N.K., şahsı arabaya alıp hastaneye götürmek için hareket etti. Kısa süre sonra, arka koltukta oturan kimliği belirsiz şahıs, belinden çıkardığı silahı Rus uyruklu iş kadının başına dayayarak, "Bana bin 600 lira ver. Ya da mücevherlerini ver. Yoksa seni canlı bomba yapıp Diyarbakır'da patlatırım" diyerek tehdit etti. Gaspçı, kadına "Sakın durma yoluna devam et" diye talimat verdi.

KAZA YAPARAK KURTULDU

Şoke olan kadın korku içerisinde aracı sürmeye devam ederken silahlı gaspçıdan kurtulmak için karşıdan gelen bir araca çarptı. Kaza sonrası duran arabadan çıkan N.K., yardım için bağırırken arka koltukta oturan kimliği belirsiz şahıs da arabadan inerek kaçmaya başladı. N.K., "Arabadaki kişi terörist, silahlı" diye bağırırken kazanın olduğu yerdeki akaryakıt istasyonundaki işçiler kadının yardımına koştu. Ne olduğunu anlamaya çalışan işçiler daha sonra arabadan inip kaçan zanlının peşine düştü. Zanlı, arkasından koşan akaryakıt istasyonundaki çalışanlara takip etmemeleri için ateş etti. Daha sonra bir taksiye binen zanlı kaçarken izini kaybettirdi.

CANLI BOMBA İLE TEHDİT ETTİ

Olay sonrası şoke olan N.K. akaryakıt istasyonu çalışanlarınca sakinleştirilmeye çalışıldı. Durumun bildirilmesi ile polis ekipleri sarışın, 30 yaşlarında, 1.70 boylarında olan kimliği belirsiz şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Rus uyruklu iş kadını polise verdiği ilk ifadesinde, "Evimden çıkıp arabama bindim. Hareket ettikten sonra bir ses geldi. İndim bir adam yerde yatıyordu. Çarptığımı görmedim. "Beni hastaneye götür" dedi. Arabaya bindi. Daha sonra silahı ile bin 600 lira istedi. Vermezsem beni Diyarbakır'da canlı bomba yapacağını söyledi" dedi.

AKARYAKIT İSTASYONU ÇALIŞANI YAKALAMAK İÇİN PEŞİNDEN KOŞTU

Öte yandan olay tanığı akaryakıt istasyonunda yıkamacı olan Murat Yazal (33), "Biz işimizi yapıyorduk. Bizim iş yerimizin önünde kaza oldu. Bir kadı arabadan inip yardım istedi. Daha sonra arabandan çantalı bir adam inip geldiği yöne doğru koştu. Biz ilk önce ilerde bir kişiye çarptılar ona gidiyor sandık. Daha sonra kadın, içerideki eli silahlı terörist diye bağırınca anladık. Arkasından koştum. Yanıma taş almıştım. Karşı karşıya gelince yüzüne vurdum taş ile. Bana silahını doğrultup "Seninle işim yok dostum" deyip ateş etti. Kendimi zor attım. Daha sonra yine kaçmaya başladı. Bana yine ateş etti vuramadı. Daha sonra bir taksiye binip kaçtı" dedi.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Rus uyruklu iş kadını N.K.'nın aracı ile bir başka araca çarpması, arabadan çıkıp yardım istemesi ve zanlının arabadan inip kaçması güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. Polis ekipleri, olay yerindeki iş yeri güvenlik kamera kayıtlarını inceleyip kimliği belirsiz şahsı bulmak için çalışma başlattı.