Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, 14 Aralık'ta Rus kanalı RT'de yer alan röportajındaki iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Edinilen bilgiye göre, basında çıkan haberler üzerine resen başlatılan soruşturma kapsamında, Erdem'in sözlerinin nakledildiği haberler derlendi. RT kanalında İngilizce yayınlanan haberin Türkçe'ye çevrileceği öğrenildi. Malatya'da yaşayan Cemal Hanilçi de aynı iddialar nedeniyle Erdem hakkında "vatana ihanet" iddiasıyla dün suç duyurusunda bulunmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, RT kanalına verdiği röportajda, IŞİD'in öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye’den edindiğini iddia etmişti.

EREN ERDEM: EVİME SALDIRI OLABİLİR

İddialarla ilgili açıklama yapan CHP'li Eren Erdem ise kendisi için linç kampanyası yürütüldüğünü öne sürdü. Erdem, “Evimin adresi paylaşılıyor, ölüm tehditleri alıyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlu AKP milletvekilleri ve havuz medyasıdır” dedi. Eren Erdem şunları söyledi: "Olacak şey değil dokuz gazete beni vatan haini ilan etti. Ölüm tehditleri yağıyor. Ben TBMM’de bir konuşma yaptım. Yankı oluşturdu. O açıklamamda Türkiye üzerinden IŞİD’e sarin gazı gittiğine ilişkin iddianameyi açıkladım. Çok yoğun ilgi oldu. Uluslararası basında da röportaj talebi geldi. Bu röportaj taleplerine de olumlu yanıt verdik. TBMM’de yaptığım konuşmasının aynısını naklettim. Medya evrenseldir. Biz hiçbir medya grubuna kimlik üzerinden yaklaşmayız. Her yerde demeç veririz.

"HÜKÜMET DEMEDİM"

Verdiğim demeçlerin hiç birinde hükümetin IŞİD’e sarin gazı verdiğini söylemedim. Böyle bir ifadem yok. Tam tersine IŞİD’in Avrupa’dan kimyasal silahları temin ettiğini ve iddianamedeki bilgiyi de aktararak bunun Türkiye üzerinden sevkiyatın yapıldığını ifade ettim. Havuz medyası öyle bir noktaya getirdi ki…Vatan haini, kendi kafasına sıktı gibi şeyler söylendi. Cem Küçük gibi isimlerin doğrudan hedef göstermesi ile karşılaştım. Linç kampanyası başlatıldı. Kurşuna dizelim mi gibi sosyal medya anketleri yapıldı. Evimin adresi paylaşılıyor. Osmanlı Ocaklarına bağlı olduğu bilinen kişilerden “Bu adamı yaşatmayacağız” mesajları geliyor.