Süt konusunda sıkıntılı bir durum bulunduğunu kaydeden Şahali, ülkede ciddi bir süt biriktiğini ve  günde 350 ton süt ihtiyacı varken bugün itibarıyla ellerinde 480 ton süt bulunduğunu açıkladı.

Şahali, buna rağmen basında iddia edildiği gibi sütlerin dökülmediğini ifade etti. Belli başlı depolama sıkıntıları olduğunu ancak küçük kayıplar yaşandığını belirten Erkut Şahali, Rusya’yla yaşanan sorun nedeniyle Türkiye’nin ihracatının durduğunu, bundan KKTC’nin de etkilendiğini anlattı.

Süt üreticilerine ödenen rakamlar ve maliyet hakkında rakamlar veren ve imalat sanayini etkilemeyecek bazı önlemler üzerinde çalıştıklarını bildiren Şahali, şu andaki rakamlarla Türkiye’ye ihracatın zor olduğuna değindi.

Şahali, şu anda bir süt birikmesinin söz konusu olduğunu, bunu kaybetmenin üzüntü verdiğini v bazı önlemlerin alınacağını söyledi.

Ersin Tatar’ın konuşması çerçevesinde İhale Yasası’na da değinen Erkut Şahali, yasanın 15 Kasım’da yürürlüğe gireceğini hatırlattı ve öncesindeki işlemleri mevcut tüzük çerçevesinde yürütmekle yükümlü olduklarını belirtti.

Elektrik Kurumu’nun hassasiyetleri hiçe sayacağını sanmadığını ifade eden Şahali, ilgili bakanın bu konuda daha geniş bilgi verebileceğini söyledi.