Rusya'nın, 24 Kasım'da bir Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi olayının BM Güvenlik Konseyi'nde görüşülmesi için talepte bulunduğu bildirildi. Deutsche Welle'nin haberine göre Uluslararası haber ajanslarının BM Güvenlik Konseyi diplomatik çevrelerine dayandırdığı habere göre Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki askeri faaliyetlerini konu alacak olan toplantı salı gecesi kapalı kapılar ardında gerçekleşecek.

AP ajansına konuşan diplomat, Rusya'nın toplantıda ne diyeceği ile ilgili ayrıntı vermediğini bildirdi.

Konunun, 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nin başka konularda yapacağı ve TSİ 21:00'de başlayacak toplantının ardından tartışılması bekleniyor. Oturumu bu ay Güvenlik Konseyi'ne başkanlık eden ABD yönetecek.

IRAK'IN VERDİĞİ SÜRE DOLUYOR

Rusya'dan ayrı olarak Irak da Türkiye'nin Musul'a gönderdiği birliklerle ilgili olarak Türk askerlerinin geri çekilmemesi durumunda konuyu BM Güvenlik Konseyi'ne götüreceği tehdidinde bulunmuştu. Irak Başbakanı Haydar El Abadi'nin askerlerini geri çekmesi için Türkiye'ye tanıdığı süre salı akşamı doluyor.

Ankara, Türk birliklerinin uluslararası eğitim programı çerçevesinde Irak'ın kuzeyine gönderildiğini belirtirken, Irak hükümeti birliklerin Bağdat'ın izni olmadan gönderildiğini savunuyor.