Rusya'da Parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rus askerlerinin yurt dışında görevlendirilmesine onay verdi. Kremlin İdaresi Başkanı Sergey Ivanov, Rus askerlerinin Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen hava operasyonlarında görev alacağını açıkladı.

Rusya Federasyon Konseyi bugün oy birliğiyle aldığı kararla Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'ye destek için askeri gücü kullanma hakkını onayladı. Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Rusya'dan askeri yardım talep ettiğini ifade eden Kremlin İdaresi Başkanı Sergey Ivanov, oylamanın kara harekatını kapsamadığını Rus askerlerinin Suriye'de yalnızca hava operasyonlarına katılacağını belirtti. Ivanov, "Rusya'nın Suriye'de operasyon düzenlemesi yasal çerçevede olmalıydı bu yüzden bir yasaya ihtiyaç vardı" sözlerini kullandı.

Bölgedeki bazı basın kuruluşları Rus jetlerinin hava saldırılarına daha önce başladığını bildirmiş fakat Rusya bu haberlerin doğru olmadığını açıklamıştı. Rus Parlamentosu en son geçen yıl Mart ayında askerlerin yurtdışında görevlendirilmesine onay vermiş ve Rusya Kırım'ı ilhak etmişti.