Hüseyin Çiçek

Kendine ait tekne ile iç savaştan kaçarak Dipkarpaz yakınlarından KKTC’ye sığınmaya çalışan Suriye uyruklu mülteci Abdul Aal Teizini, bir balıkçı tarafından tespit edilerek polise teslim edildi. 

Davası dün görüşülen Suriye uyruklu mülteci hakkındaki karar bugün İskele Kaza Mahkemesi’nde okunacak.

Mahkemeye meselenin olgularını aktaran Savcı Ahmet Özlemler, sanığın 6 Kasım 2016 tarihinde Dipkarpar Zafer Burnu yakınlarındaki adalar mevkiinde, 7 buçuk metre uzunluğundaki tekne ile liman olmayan yerden KKTC’ye girdiğini söyledi. 

Kendine ait tekne ile Suriye’deki savaştan kaçan sanığın giriş yapmasının ardından bir balıkçı tarafından farkedildiğini ve konu teknenin Dipkarpaz balıkçı barınağına götürüldüğünü anlatan Özlemler, sanığın Suriye’deki savaştan kaçtığını ve KKTC’de yaşamak istediğini beyan ettiğini söyledi.

“Rüzgar beni Karpaz kıyılarına sürükledi”

Özlemler, sanığın polise teslim edildiğini ve ifade vererek, Suriye makamlarından teknesi ile balığa çıkmak için gerekli izni aldıktan sonra denize açıldığını ve benzinin bitmesi ile beraber Dipkarpaz kıyılarına sürüklendiğini ve Dipkarpaz açıklarındaki balıkçılardan 20 litre benzin aldıktan sonra kıyıya ulaştığını anlattığını aktardı.

Özlemler, sanık hakkında yasal işlem yapılarak mahkeme huzuruna sevk edildiğini söyledi. Dava ile ilgili karar bugün İskele Kaza Mahkemesi’nde açıklanacak.