Ankara'da Rüzgarlı Sokak esnafı, dün sokaktaki otoparkçılarla çıkan kavgada kalbinden vurularak hayatını kaybeden esnaf Mehmet Karagöz için anma programı düzenledi.

Rüzgarlı Sokak'ta dün otoparkçılarla esnaf arasında çıkan kavgada Mehmet Karagöz (21) isimli esnaf, bir otopark görevlisinin silahından çıkan kurşunla kalbinden vurularak hayatını kaybetmişti. Rüzgarlı Sokak esnafları, bugün Karagöz'ün hayatını kaybettiği yerde anma töreni düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı tören için grup, sloganlar atarak Rüzgarlı Sokak'a geldi. Grubun önünde esnaf Türk bayrağı ve üzerinde "Onuruyla ekmeğine sahip çıkmaya çalışan insana kurşun sıkan şerefsizdir. Hepimizin başı sağolsun" yazılı pankart taşıdı. Kalabalık, Mehmet Karagöz'ün hayatını kaybettiği yerde İstiklal Marşı okuyup dua etti.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, Rüzgarlı Sokak esnafının herhangi bir siyasi gruba mensup olmadığı belirtilerek, ekmeklerine uzanan ellerin kırılacağı ifade edildi. Grup, daha sonra kaldırılan 3 otobüs ve şahsi otomobilleriyle vefat eden Mehmet Karagöz'ün cenaze törenine katılmak üzere Çankırı'nın Elmalı kasabasına hareket etti.

RÜZGARLI ESNAFI 2 GÜN YAS İLAN EDEREK KEPENKLERİNİ KAPATTI

Rüzgarlı Sokak esnafı, 2 gün süreyle dükkanlarının kepenklerini de kapattı. Esnaf Mehmet Karagöz'ün dükkanının kapalı kepenklerinin üzerine "Cenazemiz nedeniyle kapalıyız" yazısının asıldığı görüldü.