Girne Boğazköy’deki bir meyhaneye giden Savaş Borova, aşırı derecede alkol aldıktan sonra hesabı çok bulduğu ve ödemek istemediği için olay çıkardı.

Meyhanenin kapı koluna ve aydınlatma lambasına zarar veren zanlı gözaltına alınarak dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı hakkında sürekli şikâyetler alındığı, poliste birçok şikâyet dosyası olduğu açıklandı. Polis, zanlı Savaş Borova’nın önceki gece Boğazköy’de faaliyet gösteren “Bursa Meyhanesi” isimli iş yerinde 180 promil alkol tesiri altındayken, hesabı ödemek istemediğinden dolayı sinirlenerek, yüksek sesle bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık yapıp, işletmenin kapısının kolu ile bahçedeki aydınlatma direğini kırdığını söyledi. Zanlı hakkında iki hafta önce de çevreye rahatsızlık vermesinden dolayı polise şikâyette bulunulduğunu, Boğazköy bölgesinde zanlı hakkında 3 sarhoşluk ve 3 rahatsızlık suçlarından dolayı şikâyet dilekçesi bulunduğunu kaydeden polis, zanlının düzeni bozan hareketlerinden herkesin şikâyetçi olduğunu vurguladı.

Polis, zanlı hakkında sarhoşluk, rahatsızlık, kasti hasar ve rahatsızlık verme” suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme çevreye sürekli rahatsızlık veren zanlının tutuklu yargılanmasına ve 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.