Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da sosyal konutlar bölgesinde, son dönemlerde sabaha karşı çıkan sokak kavgaları mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Bölgede dün sabah saat 04.00 sıralarında bir sokakta kimliği belirsiz iki erkek şahıs arasında çıkan kavga bardağı taşıran son damla oldu.

Konu hakkında emniyet güçlerini haberdar ettiklerini belirten mahalle sakinleri, bölgede polisin geceleri kontrol yapmasını istiyor.

Diyalog muhabirine konuşan bölge sakinlerinin ifadesine göre dün sabah mahalleyi ayağa kaldıran kavga, kız arkadaşına laf attığı gerekçesi ile bir erkek şahsın başka bir erkek şahısa saldırması sonucu çıktı.

Kavga, 20-25 dakika sürdükten sonra tarafların sakinleştirilmesi ile sona erdi. Bazı mahalle sakinleri kavgaya karışan şahsın birinin elinde bıçak olduğunu iddia etti.

Sabahın 4’ünde yataktan fırladık

Diyalog muhabirine olayı aktaran ve ismini açıklamak istemeyen bir mahalle sakini, sabah saat 04.00 sıralarında bağrışma sesleri ile yataktan fırladıklarını söyledi. Bir erkek şahsın çok kötü bir şekilde bağırarak başka bir şahsın üstüne doğru koşturduğunu, konu şahsın sevgilisi olduğunu tahmin ettikleri bir kız ile gencin arkadaşları olduğunu tahmin ettikleri 5-6 kişinin ise konu şahsı sakinleştirmeye çalıştıklarını anlatan mahalle sakini bu bağrışmaların 20-25 dakika kadar sürdüğünü ifade etti.

Burada sık sık kavga çıkıyor

Bölgede sık sık kavga çıktığını söyleyen mahalle sakinleri, bu durumdan artık bıktıklarını dile getirdi. Birkaç gün önce yabancı öğrencilerin kavga ettiğini söyleyen mahalle sakinleri, polislerin bölgede özellikle gece yarısından sonra sık sık devriye yapmasını istedi.