İstanbul'da 77 yaşında hayatını kaybeden DİSK kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler'in eşi Sabahat Türkler için DİSK Genel Merkezi'nde tören düzenlendi.

22 Temmuz 1980'de uğradığı silahlı saldırıda ölen Kemal Türkler'in toprağa verildiği gün hayatını kaybeden eşi Sabahat Türkler bugün son yolcuğuna uğurlanıyor. Türkler için eşinin kurucu genel başkanı olduğu DİSK'in Şişli'deki Genel Merkezi'nde düzenlendi. Törene Türkler'in kızı Nilgün Soydan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK'in eski başkanlarından CHP'li Süleyman Çelebi, Gazeteci Can Dündar ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Törende konuşan Nilgün Soydan, "Annem mücadeleci bir kadındı, inatçıydı, direnişçiydi. Eşini, çocuklarını ve torunlarını çok sevdi. Ama onun bizden sonra gelen en büyük sevdası DİSK'ti. O nedenle DİSK'in ve vakfın önünde olmasından çok mutlu olduğunu biliyorum. Ben annemin DİSK'e ne kadar sevdalı olduğunu ve DİSK'in kurucu genel başkanına da sevdalı bir insan olduğunu biliyorum. Onun ömür boyu ne kadar inatçı ve direnişçi bir kadın olduğunu da gözlemledim. Hepimizin içi çok rahat" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise "Sebahat anamızın dostları, DİSK'in dostları bugün bizi yalnız bırakmayan, acılarımızı bizlerle paylaşan tüm dostlarımıza DİSK adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından omuzlara alınan Sabahat Türkler'in tabutu, cenaze namazının kılınacağı Şişli Camii'ne götürüldü. Sabahat Türkler'in cenazesi, öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı'nda Kemal Türkler'in mezarının yanına defnedilecek.