Minareliköy bölgesinde lahmacun salonundan bin 500 TL çaldığı gerekçesi ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde bina açma, sabıkadan sonra sirkat ve kasti hasar suçlarından yargılanan İbrahim Hakan Gök hapse mahkûm edildi.

Kamalı Haber

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oybirliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Alev Ulunay okudu. Ulunay, sanığın Süleyman Yılkar ile birlikte 18 Ağustos 2014 tarihinde Minareliköy’de faaliyet gösteren “Dağyolu Lahmacun ve Kebap”  isimli restoranın penceresinin sinek telini keserek içeri girdiklerini ve yazar kasa ile tips kutusu içerisindeki bin 500 TL parayı çaldıklarını söyledi. Tutuklanan sanığın verdiği gönüllü ifadede davalarını kabul ettiğini belirten Ulunay, sanığın 2 Haziran 2014 tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı beklediğini belirtti. 
Bir buçuk yıl yatacak
Sanığın askıda olan benzer davaları olduğunu, benzeri suçlardan yargılanarak mahkûm edildiğini kaydeden Ulunay, benzer suçlar işlemesinin aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi. Ulunay, bina açma suçunun mülkiyet hakkına yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, sanığı mahkûm ettikleri bina açma ve sabıkadan sirkat suçlarından 18 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.