Gürsel Karagözlü

Lefkeli Melis Aykın Bilgi’de kanser hastaları için 15 yıllık saçlarını keserek, ihtiyaç sahipleri ile paylaştı.

Hayata tutunmaya çalışan yüzlerce kanser hastasını ‘gülümsetebilmek’için Lefke Gazi Lisesi son sınıf öğrencisi Mine Akgün’ün önemli bir adım atarak saçlarını bağışlamasının ardından, aynı davranış çığ gibi büyüyor.

Melis Aykın Bilgi, saçlarını bağışlama hikayesini Havadis ile paylaştı:

“15 yıl uzattığım saçlarımı geçtiğimiz gün Lefke’de Mustafa Kuaför’e giderek kestim. Saçlarımı, kanser hastalarına bağışladım.

Saçlarımı bayram nedeni ile tatil sonrasında teslim edeceğim. Kıbrıs’ta ve dünyada her gün kanser olan ve bu hastalıkla mücadele eden insanlar olduğunu görmekte ve duymaktayız. Bundan dolayı kanser hastalarını biraz gülümsetmek ve farkındalık yaparak bu insanlara bir nebze olsun umut olabilmek onların yüzünü güldürebilmek için saçlarımı kanser hastalarına bağışlamak için karar almıştım.

Arife ve bayram nedeni ile saçlarımı bayramdan sonra kanser hastaları derneğine giderek teslim edeceğim. Bayanlara şu çağrıyı yapmak isterim.

Saçları uzun, en az  25- 30 cm  olan bayanlar hiç terettüt etmeden kanser tedavisi gören bayanlara bağışlamak üzere saçlarını kestirip teslim etsinler. Kesilen saçlar yine büyür. Saçlarını kestirip bağış yapan bayanlar ve bu saçları kullanacak olan bayanlarda mutlu olmuş olacak.

Ben şahsen saçlarım uzayınca hiç terettüt etmeden saçlarımı bağışlamaya hazırım. Ben inanıyorum ki tüm bayanlar bu duyarlılığı gösterecekler.

melis-aykin-bilgi-saclarini-kesdikten-sonra-1-copy-768x1024.jpg

Kuaför Mustafa çok mutlu

Lefke’de kuaförlük yapan ve Kuaför Mustafa olarak bilinen iş sahibi, gelişmeler nedeniyle son derece mutlu olduğunu söyledi.

Lefkeli bayanların ciddi bir duyarlılık gösterdiğini ifade eden kuaför Mustafa isimli kuaför yaptığı açıklamada, “Mine Akgün saçlarını kanser hastalarına bağışladı. Havadis Gazetesi de bunu haber yaptı. Şimdi çok sayıda kadın, benzer bir jest için bana geliyor. Bu durum beni hem mutlu ediyor hem de duygulandırıyor” dedi.