Gürsel Karagözlü

Lefke Gazi Lisesi son sınıf öğrencisi Mine Akgün, yıllarca emek vererek büyüttüğü saçlarını “kökü bende” diyerek, hayata tutunmaya çalışan yüzlerce kanser hastasını ‘gülümsetebilmek’ için peruk yapılmak üzere bağışladı

Mine Akgün, saçlarını bağışlama fikrinin nereden kaynaklandığını  “Kıbrıs’ta ve dünyada her gün kanser olan ve bu hastalıkla mücadele eden insanlar olduğunu görmekte ve duymaktayız. Annem Verda Akgün bu hastalıkla mücadele eden insanlara bir nebze olsun moral verebilmek onların yüzünü güldürebilmek için saçlarımı kanser hastalarına bağışlayabilir misin diye sorunca tereddütsüz evet dedim” şeklinde anlattı.

Önceki gün Lefke’de Mustafa kuaföre giderek saçlarını kestirdiğini anlatan Akgün, dün de Lefkoşa’ya giderek saçlarını Kanser Hastalarına yardım Derneği yetkilisine teslim etti.

Mine Akgün, Havadis aracılığıyla hemcinslerine de çağrıda bulundu, “Saçları uzun 25-30 cm  olan bayanlar hiç terettüt etmeden kanser tedavisi gören bayanlara bağışlamak üzere saçlarını kestirip teslim etsinler. Kesilen saçlar yine büyür. Saçlarını kestirip bağış yapan bayanlar ve bu saçları kullanacak olan bayanlarda mutlu olmuş olacaklar. Ben şahsen saçlarım uzayınca ve bağış için kesime uygun 25-30 cm  olacak şekle gelince yine terettüt etmeden saçlarımı bağışlamaya hazırım. Ben inanıyorum ki tüm bayanlar bu duyarlılığı göstereceklerdir” dedi.

c-2-(1)-001.jpg