Dünyada ilk kez sadece internet üzerinden iletişim çözümleri sunan, Turkcell’in yeni dijital markası lifecell, Girne’de görkemli bir lansmanla tanıtıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü kuruluş yıldönümünde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kendilerine büyük bir armağan verdiğini belirterek, “Dünyada bir ilki, bizlere ülkemizde yaşattılar. Daha kaliteli iletişim, daha güçlü internet, dünyaya çok daha fazla ulaşım demektir, bu büyük bir hizmettir” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı da, “dünyada bir ilk”e imza attıklarını anlatarak, “lifecell aslında yeni bir dünya demektir. Dijitalleşme yönünde önemli bir adımdır. Sadece Turkcell Grup’ta, KKTC’de değil dünyada ilk kez bir operatör tüm hizmetlerini tamamıyla internet üzerinden ve dijital olarak paylaşıyor” şekline konuştu.

Girne’de görkemli tanıtım

Kuzey Kıbrıs Turkcell yeni dijital markası “lifecell”i Girne Lord’s Palace Otel’de “Yeni Bir Dünya Doğuyor” sloganı ile düzenlenen gecede tanıttı.

Geceye, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, milletvekilleri, belediye başkanları, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, üst düzey yetkililer, sivil toplum örgütü ve üniversite temsilcileri, basın mensupları, çok sayıda davetli ile Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi katıldı.

Adada, Turkcell Grup’ta ve dünyada ilk kez sadece internet üzerinden iletişim çözümleri sunan Turkcell’in yeni dijital markası lifecell, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı tarafından bir sunumla anlatıldı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün konuşmasının ardından, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının hazırladığı lifecell tanıtım videosu izlendi, ‘lifecell’ pastası kesildi.

Orkestra Özgen Akçagül & Blu Notte gecenin sonuna kadar izleyenlere canlı performanslarını sundu.

Dürüst: En güzel hediye

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Daha kaliteli iletişim, daha güçlü internet, dünyaya çok daha fazla ulaşım demektir, bu büyük bir hizmettir” diyerek, ülkemize “Dünyada bir ilk”i yaşatan Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü kuruluş yıldönümünde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kendilerine büyük bir armağan verdiğini belirten Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Ülkemiz, gençliğimiz ve tüm halkımız adına son derece mutluyum” dedi.

Kıbrıs adasında bir yandan çözüm arayışları sürerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin de dünyayla kucaklaşmak için mücadele ettiğini söyleyen Kemal Dürüst, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuzey Kıbrıs Turkcell, devletimizin 33’üncü yılında bizlere dünyada ses getirmek adına hediyelerin en güzelini verdi. Bunun için kendilerini ayrıca tebrik etmek istiyorum. Daha kaliteli iletişim ve daha güçlü internet dünyaya daha hızlı bir ulaşım demektir. Umarım iletişimdeki bu başarımız güneydeki komşularımıza da bir mesaj verir.  Umarım, Ledra Palace ve ötesinde iletişimimizin sürdürülebilmesi için engel olunmaz, dünyayla yarıştığımızın önemi çok daha iyi anlaşılır.”

4G müjdesi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ülkemizin sürekli ileriye gittiğini belirterek, yükseköğrenimdeki öğrenci sayısının 95 bini aştığını, hem turizm hem de eğitim adası olarak önemli hedeflere ilerlediklerini söyledi.

“Bilişim Adası” olmak yönünde de projelerin sürdüğünü açıklayan ve “4G hızında internet müjdesini de vermek istiyorum” diyen Kemal Dürüst, şubat ayı sonunda bu yeni teknolojiyi Kuzey Kıbrıs’a taşıyacaklarını açıkladı.

Yazıcı: Heyecanımız dalga dalga yayılıyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, lifecell heyecanının ülkede dalga dalga yayıldığını belirterek, “Türkiye’nin ve dünyanın gözü Kıbrıs’a çevrilmiştir. Çünkü dünyada ilk kez bir operatör tüm hizmetlerini tamamıyla internet üzerinden ve dijital olarak paylaşıyor” dedi.
“lifecell, yeni bir dünya demektir” diye konuşan İsmet Yazıcı, bu önemli adımın, dijital değişimin önemli bir yansıması olduğunu söyledi.

Yazıcı gecede yaptığı sunumuna şu sözlerle başladı:

“Dijitalleşme alanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dev adımlar atacağımızı kamuoyuyla paylaşmıştık ve buna söz vermiştik. Bugün bu sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyada ilk defa bir operatör bütün hizmetlerini tamamıyla data ve dijital platformdan veriyor. Bu gurur sadece Kuzey Kıbrıs Turkcell’in değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nindir.”

“Her an, her yerde, zamandan ve mekandan bağımsız olarak hayatın tüm renklerine bu yeni dünyada dokunacağız” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, “Aslında dünyaya dokunacağız” sözleriyle, lifecell’in tüm özelliklerini konuklarla paylaştı.

Hayatın tüm renkleri

Kuzey Kıbrıs Turkcell yeni dijital markası lifecell ile paket müşterileri BiP dakikaları ile yurt içi ve Türkiye’deki tüm telefonlarla internet üzerinden görüşme yapabilecek, ayrıca yurt dışından da Kıbrıs’ı arayabilecek. “lifebox” özelliği sayesinde fotoğraftan videoya, müzik dosyalarından önemli belgelere kadar tüm dosyalar güvenle saklanacak, tüm verilere istendiği zaman cep telefonu, tablet veya bilgisayar üzerinden erişilebilecek.

Kullandığı mevcut paketinin internet kotasından düşmeden, en uygun fiyatlara, evde, işte, yolculukta sporda ve her yerde fizy ile sınırsız müzik keyfi yaşayacak olan lifecell dünyasının ayrıcalıklı bireyleri, hızlı ve kesintisiz olarak Türkiye ve Kıbrıs’ın yaygın televizyon kanallarına Turkcell TV+ ile internet üzerinden ulaşma imkanına kavuşacak.

BiP, TV+, fizy veya lifebox paketlerinden herhangi birini alanlara, seçtikleri uygulamada kullanmaları için 5’er GB internet de hediye edilecek.