Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Başkanı Metin Şadi, reformlar gerçekleştirme kapasitesi olan bir program ortaya koyan hükümete destek verdiklerini, ancak liderler ve hükümet düzeyinde genel olarak uyumlu görünen ve bütünlüklü bir yürütme çabası içinde olduğu izlenimi veren koalisyon hükümetinin, aynı uyumu bazı kurum ve kuruluşlarda ve yasamada yeterince gösteremediğini savundu.
 
Şadi yaptığı yazılı açıklamada, halkın hükümetten beklentisinin, ortaya konulan programın gerçekleşmesi için yürütmenin her aşamasında ve yasa yapıcı-denetçi olarak Meclis’te yüksek verimlilikle performans gösterilmesi olduğunu belirtti. Şadi, özellikle ilgili bakanlıkların ve Meclis’in AB uyumu için bu süreçte ciddi çalışma yapması gerektiğini kaydetti.

Şadi, “İŞAD olarak, CTP ve UBP koalisyonuna desteğimiz devam edecektir, ancak bahsettiğimiz sıkıntıların giderilmesini halkımız adına talep etmekteyiz ve bu sürecin takipçisi olacağımızı da bildirmek isteriz” dedi.

ŞADİ, ANKARA’DA MEYDANA GELEN TERÖR SALDIRISINI KINADI

İŞAD Başkanı Metin Şadi bu arada açıklamasında, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını lanetleyerek, teröre karşı olduklarını bildirdi.

Şadi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve tüm Türk dünyasına baş sağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.