İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, çocukların yalnızca KKTC’nin değil, tüm dünyanın umudu olduğunu vurguladı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında küçük hanım ve küçük beylerin gününü kutlayan Sadıkoğlu;  çocuklara çağdaş yaşam olanakları sunmak, korumak ve en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Sadıkoğlu, “Çocuklarımıza öyle bir dünya bırakalım ki, özgürce, barış ve huzur içerisinde ama en önemlisi sağlıklı bir şekilde yaşayabilsinler. Onun içindir ki, onlara; sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışalım” dedi.

Çocukların, insanlığın bugünüyle yarınları arasındaki en güçlü bağ olduğunu ifade eden Sadıkoğlu, “Biz büyüklere düşen görev ise; yaratıcı düşünceye sahip, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, aydın yurttaşlar olarak yetişmelerini sağlamaktır. İskele Belediyesi olarak bizler, sizlere çağdaş yaşam olanakları sunmak, sizleri korumak ve en iyi şekilde yetişmenizi sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Mesajının sonunda dünyada açlık sınırı altında yaşam savaşı veren çocuk sayısının çokluğuna da dikkat çeken Sadıkoğlu, bu ayrıntı karşısında tüm dünya ülkelerinin ortak çabasının yeterli olup olmadığının sorgulanması gerektiğine işaret etti.