Kasım ayının sonunda Çorlu’da yapılan Uluslararası Festivaller Birliği’nin 2015 yılı 2. Dönem toplantısına ev sahipliği yapan Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı aynı zamanda Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı olan Atilla İpek, KKTC’ye geldi.  İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali Genel Koordinatörü aynı zamanda CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı ve Uluslararası Festivaller Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kadirağa tarafından karşılanan İpek, ayağının tozu ile geldiği ülkemizde, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu da ziyaret etti.

Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, İskele Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na,  Afyonkarahisar Dinar’a ait olan yaklaşık 60 yıllık geçmişe sahip folklorik bir kostüm hediye etti.

İpek: “Çalışmalarınızı yakından izliyoruz”

Ziyarette konuşan Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, KKTC’de geleneksel hale gelen ve en köklü festival unvanını elinde bulunduran İskele Festivali’ni yakından takip ettiklerini söyledi. Uluslararası arenada da bu festivalin başarı ile tanıtıldığına dikkat çeken İpek, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Sadıkoğlu:  “Daha iyisini yapmak için çalışıyoruz”

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da İskele Festivali’nin yalnızca İskele Halkının değil KKTC’nin de olmazsa olmazları arasında bulunduğunu söyledi. Yerli halkın yanı sıra yabancıların da İskele Festivali’ne ilgi gösterdiğini hatırlatan Sadıkoğlu, daha iyisini yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını ifade etti.

Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı aynı zamanda Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı olan Atilla İpek’e İskele Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette Özlem Kadirağa eşlik etti.