İskele Belediyesi tarafından deniz kısmındaki yapıları yıkılan Boğaz Hotel’in Direktörü Mehmet Erülkü’nün sözlerine İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’ndan yanıt geldi. İskele Belediyesi’nin Boğaz Hotel’e borcu olduğu iddialarını yalanlayan Sadıkoğlu, “Benim Erülkü’yle bir sorunum yoktur. Ben sadece yüce mahkemenin almış olduğu kararı uyguladım, gereğini yaptım” dedi.

İskele Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde sabah saat 05.30 sıralarında başlattığı ve sabah 08.00 civarlarında sonlandırdığı yıkım işleminin ardından yaşanan gerginlik devam ediyor. Haberal Kıbrıslı gazetesine açıklamada bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, otel sahibi Mehmet Erülkü ile bir alıp veremedikleri olmadığını ifade etti. Mehmet Erülkü’nün, “İskele Belediyesi’nin bana borcu var. Borcumu istediğim için yıkımı gerçekleştirdiler” ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını savunan Sadıkoğlu, “Festival zamanı otel kısmında izinli olduğu için otel kısmında konaklattığımız folklorcularımız vardı. Fakat folklorcuların ödemesini yaparken Mehmet Erülkü’nün zaten belediyeye borçları vardı. Mahsuplaşma yoluna gittik. Borçlarının bir kısmını mahsuplaşmada kestik. Bununla beraber 34 kişilik bir gelmeyen ekip vardı. Biz onları ödemeyi kabul etmedik. Gelmeyen kişilerin ve alınmayan bir hizmeti ödeyemeyeceğimizi söyledik” şeklinde konuştu.

“Biz neden bunu yapalım?”

Sadıkoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bunun karşılığında Mehmet Erülkü dava açacağını söyledi. Biz de ‘tabi ki bu sizin en doğal hakkınızdır edebilirsiniz. Kazanırsan davayı faiz ile birlikte ödemeyi kabul edeceğim’ dedik. Biz neden borcundan dolayı bunu yapalım? Bununla beraber Mehmet Erülkü’ye bizim vereceğimiz yoktur. Aksine Mehmet Erülkü’nün bize dünya kadar vereceği vardır.”

“Mehmet Erülkü ile aramın kötü olmasında en küçük sebep veya gerekçe dahi yoktur”

Alınan kararın 13 yıl boyunca uygulanmaması konusunda açıklamada bulunan Sadıkoğlu, “Bunu aslında eski belediye başkanına sormaları gerekiyor. Bununla beraber yıkım kararı olduğu yerden neden davayı geri çekti? Bunun da sorulması gerekiyor. Öncelikle hedef Mehmet Erülkü değildir. Mehmet Erülkü ile aramın kötü olmasında en küçük sebep veya gerekçe dahi yoktur. Benim ona cephe alabileceğim bir neden yoktur” ifadesini kullandı. 

“Bana söylemediğini bırakmadı”

Sosyal medya üzerinden eleştirildiğini kaydeden Sadıkoğlu, “Mehmet Erülkü günlerdir haftalardır ailesi ile birlikte sosyal medyada bana söylemediğini bırakmadı. Şimdi biri çıkıp da ‘Hasan Sadıkoğlu, Mehmet Erülkü için kötü bir şey dedi’ diyemezler. Çünkü kendisiyle bir sorun yoktur. Ben sadece yüce mahkemenin almış olduğu kararı uyguladım. Ben gereğini yaptım. Bu feryat niye?” dedi. 

“12-13 yıldır bu kararı uygulamayan belediye başkanına eleştiri yok”

Mahkeme kararına saygı duyarak gerekeni yaptıklarını belirten Sadıkoğlu, “12-13 yıldır bu kararı uygulamayan belediye başkanına eleştiri yok. Mahkeme kararına saygı duyarak gereğini yaptık diye bu kadar tepki verilmesinin sebebi nedir anlamış değilim” şeklinde konuştu. 

“Öyle bir şey varsa hukuk yoluyla onu alacaktır”

Belediyeden izin alınmadan birçok kaçak inşaatın yapıldığını vurgulayan Sadıkoğlu, “Bunları yapmadan önce Devlet Emlak’a ait olan bir yere, belediyenin olduğu yerde izin almadan o kadar çok kaçak inşaat yapmış ki, o cesareti nerede bulmuş? Benim Mehmet Erülkü ile bir alıp veremediğim yoktur. Eğer o alacağı olduğunu iddia ediyorsa ki alacağı yoktur, hukuka başvuracak. Öyle bir şey varsa hukuk yoluyla onu alacaktır” ifadesini kullandı. 

“Destek veriyorsunuz da, kaç defa orada gidip konakladınız?”

Sadıkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Sosyal medyayı olumlu kullandığımız takdirde takdir ediyorum, onaylıyorum ve destekliyorum. Fakat klavye silahşörlüğünü sevmiyorum. Benim olduğum yerler bellidir. Günlerdir TV programlarına çıkıyorum ya da gazetelere demeç veriyorum. Gelsin otursun karşılıklı konuşalım. Bir de benden dinlesinler. Yorum yapmak ve duygusal davranmak kolaydır. Bugün bakıyorum birçok kişi destek veriyor. Destek veriyorsunuz da kaç defa orada gidip konakladınız? Sosyal medya üzerinden bana yapılan atıfları hiçbir şekilde beni bağlamıyor. Benim olduğum yer bellidir. Herkes kendine yakıştığı gibi davranır.”