İskele’ ye bağlı Ötüken Köyü’nde yer alan Ötüken Köy Kadın Kursu’nun  kadınları çalışmalarına devam ediyor.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Sibel Serpal eğitmenliğindeki yaklaşık 16 kursiyerin, ürettiği çalışmalar arasında; Koza İşi, Lefkara İşi’nin yanı sıra Lapta İşi ve Kıbrıs’a özgü eserler bulunuyor.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bu sabah saatlerinde eşi Ayşe Sadıkoğlu ile birlikte Ötüken Köy Kadın Kursu’nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında eğitmen Sibel Serpal’dan bilgi aldı.  Sadıkoğlu çifti; kadınlar tarafından yapılan eserlerle de yakından ilgilendi.

“Emek en yüce değerdir” bilinci ile hareket ettiklerini söyleyen Sadıkoğlu, eserlerin her birinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Köy kadın kurslarının, boş vakitleri değerlendirmenin yanı sıra aile bütçesine de katkılarından bahseden Sadıkoğlu,  kendilerinin de bu tür kurslara ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştığını ifade etti.

Ötüken Köy Kadın Kursu Eğitmeni Sibel Serpal da, kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

1452515599.jpg

1452515600.jpg

1452515601.jpg