İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, suyun fiyatında iyileştirmeye gitme kararı aldıklarını bildirdi.

İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, İskele ve İskele’ye bağlı köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Görüşmede Sadıkoğlu’na İskele Belediyesi muhasebe sorumlusu Mustafa Kabasakal ile su işleri başteknisyeni Erkan Delibaş da eşlik etti.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda köylerin sorunları başta olmak üzere gündemdeki birçok konu masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca İskele Belediyesi’nin açıkladığı su fiyatı hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, tüm muhtarların katılımıyla her ay bir köyde toplantı yapılması kararı da alındı.

Toplantıya; İskele Muhtarı Sermet Nereli, Aygün Muhtarı Süleyman Altınkaynak, Ağıllar Muhtarı Şenol Ay, Altınova Muhtarı Erbil Kara, Ardahan Muhtarı İsmail Çavdar, Boğaziçi Muhtarı Nevzat Çakır, Ergazi Muhtarı Halil Severen, Kurtuluş Muhtarı Yakup Aksüt, Kuzucuk Muhtarı Türkeş Öğünçer, Ötüken Muhtarı Turgut Özyöre, Sınırüstü Muhtarı Halil Yenigün, Turnalar Muhtarı Yaşar Okumuş, Topçuköy Muhtarı Bayram Fakiroğlu, Yarköy Muhtarı Şerif Dolu, Kalecik Muhtarı Mahmut Gülden, Boğaztepe Muhtarı Bohur Özoğlu ile Boğaz Muhtarı Özdemir Konuralp katılırken, Bahçeler Muhtarı Emirali Kırşan cenazesi olması sebebiyle toplantıda hazır bulunamadı.

Suyun fiyatını belirlerken yakıt, elektrik, personel maaşları, olası bir patlakta meydana gelecek arıza ve su kaybı, döşenecek olan boru hattı gibi birçok gideri göz önünde bulundurduklarını söyleyen İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, bu fiyatı belirleyen İskele Belediye Meclisi’nin geçiş sürecinde kayıp-kaçakların önlenmesi ve takılmaya başlayan akıllı sayaçlarla ile birlikte suyun fiyatında iyileştirmeye gitme kararı aldığını belirtti.

Bazı köylere henüz TC’den gelen suyun verilemediğini söyleyen Sadıkoğlu, belediyeye bağlı personelin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğüne, en kısa sürede suyun ulaşmadığı hiçbir evin kalmayacağına vurgu yaptı.

1471434063.jpg

“KAÇAK SU KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK”

Kayıp kaçakların, alınan akıllı sayaçların takılmaya başlamasıyla birlikte ortadan kalkacağına  inanç belirten Sadıkoğlu, bu konuda köy muhtarlarının da kendilerine yardımcı olmasını talep etti. Her hangi bir kaçak durumunda kendilerine bilgi verilmesini isteyen Sadıkoğlu, bu sayede en kısa sürede müdahale edebileceklerinin ve kaçak su kullananlara yasal işlem başlatacaklarının altını çizdi.

Son günlerde “İskele Belediyesi’nin açıkları var, bu fiyatla açıkları kapatmaya çalışıyorlar” gibi iddialar bulunduğunu hatırlatan Hasan Sadıkoğlu, tüm halkın müsterih olmasını istedi. “Bizim hiç kimseye, hiçbir devlet kurumuna borcumuz” yok dedi.

Muhtarların görüş ve önerilerini de dinleyen İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, tüm muhtarların katılımıyla her ay bir köyde toplantı yapma kararı da aldı.

İskele Belediyesi açıklamasına göre, Sadıkoğlu’na muhtarlar buluşmasında eşlik eden İskele Belediyesi Muhasebe sorumlusu Mustafa Kabasakal da, belediyenin 6.03 TL olarak belirlediği su fiyatının detaylarını muhtarlarla paylaştı. Halka doğru bilgilerin ulaştırılması konusunda muhtarlara bilgi veren Kabasakal, İskele Belediyesi ile diğer belediyelerin karşılaştırılmasının yanlış olduğunu ifade ederken, İskele Belediyesi’nin hizmet alanının daha geniş olduğunu kaydetti. Su işleri Başteknisyeni Erkan Delibaş ise, muhtarları teknik konularda aydınlattı. Belirlenen fiyatın doğru bir fiyat olduğunu söyleyen Delibaş, tüm teknik ve maliyetli işin Belediye bütçesinden karşılandığını belirtti.

1471434062.jpg