Ali Özmen Safa, Kıbrıs Türkünün sesini dünyaya duyuran özel televizyonların kapanmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve demokrasinin çok sesliliğine katkı adına siyasilerin de bu konuda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. 

“Ekranlar kararacak, sesimiz kısılacak” şeklinde konuşan Safa, önümüzdeki süreçte yaşanılacak tehlikelere dikkat çekerek özel televizyon sahiplerine çağrıda bulundu 

Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, ülkedeki özel televizyonların sorunlarla boğuştuğuna dikkati çekti. Devletin özel televizyonlara verdiği katkı payını Haziran ayından sonra keseceğine dikkati çeken Ali Özmen Safa, içeriden ve dışarıdan haksız rekabet nedeniyle zor durumda olan televizyonların, katkı paylarının kesilmesiyle birlikte, daha da zor günler geçireceğinin altını çizdi. Özel Televizyoncular Birliği olarak uydudan yayın yapan televizyonların haksız rekabete karşı bir duruş sergilemeleri çağrısında bulunan Ali Özmen Safa, “Birlikten güç doğar. Özel televizyon sahiplerine sesleniyorum. Gelin 24 saat televizyon kanallarını kapatalım” dedi. 

Kıbrıs Türkünün sesini dünyaya duyuran özel televizyonların kapanmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve demokrasinin çok sesliliğine katkı adına siyasilerin de bu konuda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirten Ali Özmen Safa, önümüzdeki süreçte yaşanılacak tehlikelere dikkat çekerek şunları söyledi: 

“Özel TV’lere devlet tarafından verilen destek Haziran ayı itibarıyla kesilecek. Zaten içten ve dıştan haksız rekabet nedeniyle zor durumda olan özel televizyon kanalları da bu durum karşısında kapanmak zorunda kalacak. 

“DEMOKRASİ ELDEN GİDECEK” 

DVB diye bir sistemden bahsediliyor. Bu sistemle ancak eski antenlerle televizyon izlenebiliyor. Artık anten modası geçti. Bunun yanı sıra, yayınlar karasal olacağı için, yayınlarımız yurt dışında izlenemeyecek. Böylelikle yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs’ta olan bitenden haberdar olamayacak. Kıbrıs’ta bir başka ifadeyle demokrasi elden gidecek. Yurt dışından da sadece uyduda kalacak olan ve devletten 58 milyon TL, destek alan BRT izlenebilecek. 

“SADECE BRT’DEN İZLENECEK” 

Bütün siyasilerin, kurum, kuruluşlar ve halkın görüşleri tek ses olan BRT tarafından yayınlanacak. Özel televizyon sahipleri olarak halktan herhangi bir isteğimiz yok. Türkiye’de yayınlanan reklamlar, bizim televizyonlarımızda yayınlanmıyor. Bize reklam vermiyorlar. Biz de diyoruz ki, Kuzey Kıbrıs’ta bankalar büyük kazançlar elde ediyorlar. Ancak özel televizyon kanallarına tek kuruş reklam vermiyorlar. Bunun yanı sıra, hava yolu şirketleri, spor kanalları ve ithalat yapan çok sayıda büyük şirket buradan büyük kazanç elde ediyor. Ve bu şirketler özel televizyon kanallarımıza tek kuruşluk reklam veriyorlar. Devlet bunun bir çaresine bakmalı. 

“ÖZEL KANALLARI 24 SAAT KAPATALIM” 

Devlet katkısının kesilmesinden sonra özel televizyon kanalları Haziran ayından sonra kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Bugüne kadar gerek siyasilerle, gerek kurum ve kuruluşlar ve halk özel televizyon kanallarının kapanmaması için büyük bir çaba gösterdi. Şu anda televizyonların gidişatının kötüye doğru gittiğini, bir başka ifadeyle akıbetini anlayan siyasilerimiz var.

Özellikle siyasilerden milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Ersin Tatar, Ünal Üstel, Hasan Taçoy, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eski Başbakan İrsen Küçük, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Tolun, Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, özel televizyon kanallarının kapanmaması için açıklamalarda bulundular. Ancak siyasilerin mensubu olduğu partiler maalesef yeterli çabayı göstermiyorlar. Hükümetin bir an önce bu soruna bir çare bulması gerekir. Ben bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özel televizyon sahipleri olarak 24 saat kapatalım. Ekranlarımızı karartalım, sesimizi kısalım. 

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ” 

Halkımız, ileride doğacak sorunların farkında. Mağdur olmamak için birlik olmak gerekir. Sesimizi duyurmalıyız. Lafla peynir gemisi yürümez. Kıbrıs Türkünün demokrasisinin elinden gitmemesi gerekir. 

“HALKIMIZ BİLMELİ” 

Bizim şikayetimiz haksız rekabete karşı. Halkımız özel televizyonların kapanması durumda mağdur olacak. Haksız rekabeti yıllardır dile getiriyoruz. Özel televizyonların yayın yapması, demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Özel televizyonlar burada değişik siyasi görüşlere yer veriyor. Seçim zamanlarında halka da fırsat veriyor. Siyasiler de biliyor ki bu siyasetimizin ve demokrasimizin bir olmazsa olmazıdır. 

“UYDU PARASINI BİLE KARŞILAMIYOR” 

Özel televizyon kanalları uydu parasını ödemekte büyük sıkıntı çekiyor. Televizyonların aldığı tüm reklamların parası uydu parasını karşılamıyor. Siyasilerden beklentilerimiz var. Bu soruna bir an önce çara bulmalılar.”