Bartın'da yaşanan sağanak yağışın etkisiyle çökme sonucu kapanan Bartın-Kumluca yolunu açmak için ekipler seferber oldu.

Bartın'da akşam saatlerinde yaşanan sağanak yağış nedeniyle Kumluca-Bartın yolunda çökme meydana geldi. Kumluca ile Yeni Kışla köyü arasında bulunan Kısıklıkaya mevkiinde Kumluca-Bartın arasında gerekleştirilen yol çalışması nedeniyle ırmak kıyısında oluşturulan geçici toprak yol, şiddetli su akıntısının etkisiyle su altında kaldı. Toprak zeminin ırmağa kayması sonucu, beldeyi il merkezine bağlayan yol ulaşıma kapandı. Sabah saatlerinde bölgeye gelen Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve Karayolları Şube Şefliği ekipleri, çöken yolu dolgu yaparak ulaşıma açmaya çalıştı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu bölgede, beldeye ulaşım Abdipaşa beldesi üzerinde bulunan köy yollarından sağlandı.

Aracıyla yolun açılmasını bekleyen bir vatandaş, "Yaklaşık 2 saattir burada bekliyoruz. Ne bir tabela var, ne de başka bir uyarı. Buraya kadar geldik, geri de dönemiyoruz. Ekiplerin işlerini bitirmelerini ve yolu açmalarını bekliyoruz" dedi.

Sağanak yağış nedeniyle yol çöktü