Gamze Pir Baykur

KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül’ün misafiri olarak önceki gün KKTC’ye gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, dün DAÜ Öğrenci Konseyi ile Mağusa Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. DAÜ’de yoğun bir kalabalık tarafından “Gençliğin kılavuzu Olcay Kılavuz” sloganıyla karşılanan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Yıldırım ile görüştü. Kılavuz, DAÜ Öğrenci Başkanı Melih Yıldırım ile görüşmesinin ardından Mağusa Ülkü Ocakları binasını ziyaret etti. Ankara’da yaşanan patlama ile ilgili açıklama da yapan Kılavuz “Memleketin başına gelmiş bir felakettir” yorumunda bulundu. Öte yandan Halepçe Katliamı’nın 28. yıl dönümü dolayısıyla Doğulu öğrenciler dün öğlen DAÜ CL Meydanı’nda katliamda yaşamını yitirenleri andı. Gün boyu polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı DAÜ’de Ülkücülerin ve Doğulu öğrencilerin etkinlikleri olaysız geçti.

18-03-2016-07-42-48676500.jpg

KILAVUZ: “PKK’YA HER TÜRLÜ TAVİZ VERİLDİ...”

Ankara’da yaşanan patlamaları değerlendiren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türk Milleti adına büyük bir felaket getiren süreçler sebebiyle ve ihanet dönemleri sebebiyle konu patlamaların hazırlıklarının önceden yapıldığını belirtti. “Türkiye bu süreç denilen melanet dönem sebebiyle PKK’ya her türlü tavizi verdi” şeklinde konuşan Kılavuz, PKK’nın hem eylem kabiliyetlerini hem de bir çok yerde hakimiyetlerini ortaya koyduklarını kaydetti. Bu meselenin sadece günü birlik gelişen bir mesele olmadığını ifade eden Kılavuz, çok öncesinden özellikle Türkiye’deki mevcut iktidarın anlayışı yüzünden memleketin başına gelmiş çok büyük bir felaket olduğunu dile getirdi. Kılavuz “Bu canavarlar, caniler Türk Milletine zarar vermek anlayışıyla ve Türk Milletini yok etmek anlayışıyla varlıklarını ortaya koyuyorlar” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok büyük bir devlet olduğunu kaydetti. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu eli kanlı soysuz köpeklerin üstesinden gelmesini fazlasıyla biliyor” ifadelerini kullanan Kılavuz, yetkililerin biraz daha milleti aldatmaktan ziyade terörle daha etkin ve daha aktif bir şekilde mücadele etmesi gerektiğine değindi. Vatandaşı PKK’nın insiyatifine terk ettiklerini ifade eden Kılavuz, PKK’nın Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde asayiş timi kurup kimlik kontrolü yaptıklarını, çadır mahkemeler kurup vatandaşları inlettiklerini söyledi. Kılavuz, terörün üstesinden gelecek Türk Milletinin kahraman polis ve kahraman askerlerinin olduğunu dile getirerek, bu vatanın kolay elde edilmediğini ve vatanda sayısızca şehidin kanının bulunduğunu ifade etti. Vatanı kimseye teslim etmeyeceklerini dile getiren Kılavuz, Ülkücüler olarak vatanın, milletin ve devletin varlığı adına kanlarını akıtmaya ve canlarını vermeye hazır olduklarını kaydederek  “Türk Milleti bu meseleden asla korkmaz”  ifadesini kullandı. Türkiye’de nerede canlı bombanın olduğu, nerede patlama olacağının belli olmadığını söyleyen Kılavuz, her yerin pimi çekilmiş bir dinamit gibi olduğunu belirtti. Kılavuz, Ankara’nın kalbi olan Kızılay’da üçüncü kez patlama yaşandığını anımsatıp, patlamada yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerken  “Allah bu terörü perişan etsin, yok etsin. Köpeklerin elbet sonu gelecektir” şeklinde konuştu.

18-03-2016-07-40-16201800.jpg

DOĞULU ÖĞRENCİLER “HALEPÇE KATLİAMI”NDA HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDI

Öte yandan Doğulu öğrenciler “Halepçe Katliamı”nın 28. Yıl dönümü nedeni ile dün DAÜ CL Meydanı’nda katliamda yaşamını yitirenleri andı. Anma etkinliğinde yapılan basın açıklamasında 16 Mart 1988 yılında BAAS Rejimi ve Diktatör Saddam Hüseyin’in Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği katliamlardan en acısı olan “Halepçe Katliamı”nın tarihin derinliklerine kara bir gün olarak kazındığı belirtildi. Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirilen zehirli gaz bombardımanı sonrası çoğu çocuk ve kadın olan 6 bin 357 kişinin zehirlenerek ve yanarak öldüğü ve 14 bin 765 kişinin ise ağır derecede yaralandığı ifade edildi.

18-03-2016-07-38-39641800.jpg