Tolga, kabulde yaptığı konuşmada, emeklilerin sorunlarından bahsetti. Sağlık sisteminin emekliler açısından iyileştirilmesini talep eden Tolga, özellikle hastanelerde özel ilgi ve yaklaşım beklediklerini anlattı.

Kronik rahatsızlığı olanlara reçete yazdırmadan ilaç temin edilebilmesini talep eden Tolga, emekliler lehine uygulanabilir kalıcı bir sistem oluşturulmasını istedi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de kabulde yaptığı konuşmada, herkesin sağlık hizmetlerinden eşit şekilde faydalanmaya hakkı olduğuna işaret ederek, sağlıkta sisteme yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bu çalışmalar arasında otomasyon ve kayıtın en önemli konulardan olduğunu belirten Gülle, “otomasyonun uygulanması şart” dedi.

Sağlıkta tüm verilerin sisteme kaydedilmesi için çalıştıklarını kaydeden Gülle, bu süreçte yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve bu sıkıntıları gidermek için de çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Belirli hastanelerde reçete yazımı için doktor tahsis edilmesi ve kronik hastalara bir sonraki doktor randevusuna kadar geçecek dönemde gerekirse birkaç aylık ilaçlarının verilmesi yönünde çalışmaları olduğunu aktaran Gülle, ilaç listelerinin yenilenmesi yönündeki çalışmalarından da bahsetti.

Genel Sağlık Sigortası sistemini hayata geçirmeyi ve ilaç dağıtımının hastane dışına taşınmasını amaçladıklarını sözlerine ekleyen Gülle, sistemsel düzenlemeler yapmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.