Sağlık Bakanı Salih İzbul, yeni bir kaos ortamı yaratmadan, Anayasa Mahkemesi kararını var saydığını ve bunun için “sağlığın her alanında reform” dediğini belirtti.

“Anayasa mahkemesi kararını hemen uygularsak kaos olur” sözleri ile, Anayasa Mahkemesi heyetinin ve  doktorların tepkisini çeken Sağlık bakanı Salih İzbul, “Söylediklerim yanlış anlaşıldı. Sağlıkta reform ısrarımın nedeni de aslında bu kararın varlığıdır. Tam da bunun için ağlıkta reformlara ihtiyacımız vardır” dedi.

İzbul, sağlıkta atılacak adımlarla “doktor- para” ilişkisini kesmeyi hedeflediklerini, tam gün sağlık adımı ile de Anayasa Mahkemesi kararının “uygulanmayan bir karar olmasına” son verömek istdiklerini söyledi.

İzbul, yeni bir kaos ortamı yaratmadan, Anayasa Mahkemesi kararını var saydığını ve bunun için “sağlığın her alanında reform” dediğini belirtti.

İzbul, tartışmaların ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Röportajda söylediklerimi bir bütün olarak okuyan herkes, aslında Anayasa mahkemesi kararını hiçe saydığım sonucuna ulaşmamalı. Ortada bir karar vardır ve hukuk her şeyin üzerindedir. 40 yıldır bu sorun devam ediyor. Ben, sorunu bitirmek için elimi taşın altına koydum ve ısrarla reform diyorum.
Hukukun üstünlüğünü tartışmam. Öyle bir şey olamaz. Ben, Sağlık Bakanı olarak, siyasi riski de göze aldım. Tek düşüncem, sorunun ortadan kalkması ve Anayasa Mahkemesi’nin kararının uygulanmayan bir karar gibi orada durmasının önüne geçmek.
Ancak, kaos ortamında, atacağımız adımlarla, yeni sorunlar yaratamayız. Bütün olarak sorunu ele alıp, sağlık sistemini topyekün reformlarla yeniden dizayn etme hedefimiz vardır. Biz, sağlıkta reform adımlarını attığımız zaman, hem doktor- para ilişkisini bitireceğiz, hem de özel- devlet doktoru kavgasının da önüne geçeceğiz.

Doktorun doktorla kavga ettiği bir yapı, sağlıklı değildir. Bu reform sürecine en fazla destek vermesi gerekenler de doktor arkadaşlarımızdır.”