Gündem Kıbrıs Özel - Sosyal Medya

Kamu'da görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Akansoy, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ülkedeki sağlık kurumunun bir kez daha ne halde olduğunu gözler önüne serdi.

Dr. Akansoy'un sosyal medyada yaptığı isyan adeta KKTC'de sağlık konusunda bir devrim gerekliliğini açık şekilde ortaya çıkarıyor. Zira Dr. Akansoy yaptığı açıklamada KKTC Sağlık Bakanlığı'nın sorumsuzluğundan dert yanarken, "Sağlık Bakanlığındaki yetkili kişilere hakkında kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs etmek suçundan suç duyurusunda bulunacağım" demesi adete şok etkisi yarattı.

PEKİ OLAY NE?

Dr. Mustafa Akansoy'un bu denli sert açıklama yapmasının sebebini ise yine yaptığı açıklamada şu şekilde özetliyor:

"Hastaların kullandığı bazı makineler var ki bu aletleri Sağlık Kurulu'ndan karar çıkartıp hastalara temin ediyorduk. Ancak 3 ay önce Sağlık Bakanlığı'nın emri üzerine bu aletlerin kurulu engellendi. Bu aletler hayati öneme haiz olup kullanmayan hastalar ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadırlar.

Şu an Lefkoşa Hastanesi'nde yatan bir hastam ağır KOAH hastası olup yoğun bakım ünitesinde tedavisini tamamlayıp servise aldık. Bu hastanın BIPAP denilen basınçlı hava veren makineyi kullanması gerekmektedir. Hasta bu aleti 24 saat almazsa ölüm kaçınılmazdır."

Dr. Akansoy'un bu akıllara durgunluk veren bu açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olayın seyrinin ne şekilde gelişeceği ve hayati tehlikesi bulunan hastaların durumlarının ne olacağı merakla bekleniyor.

Dr. Mustafa Akansoy'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamı şöyle:

akansoy1.gif