Sağlık Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında Afiliasyon Protokolü imzalandı.

DAÜ Tıp Fakültesi  ve Sağlım Bilimleri Fakültesi öğrencilerine, bilgilerini devlet hastanelerinde  pratiğe dönüştürme imkanı sağlayan protokole Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile DAÜ Rektörü Prof. Dr.Necdet Osam  imza koydu.

DAÜ Rektörlük ofisinde yer alan imza töreninde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Mehmet Bayram ve  VYK üyeleri, DAÜ rektör yardımcıları ve fakülte dekanları da  hazır bulundu.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu  imza töreninde yaptığı konuşmada,  afiliasyon protokolünün  3 aydan fazla süren bir çalışma sonucunda imza aşamasına geldiğini belirterek,  protokolün önemli bir adım olduğunu belirtti

Bakan Sucuoğlu afiliasyon ile birlikte Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bilgilerini hastanelerde pratiğe dönüştüreceklerini, öğretim görevlilerinin bilgilerini aktaracaklarını, aynı zamanda öğrencilerin hastane hekimlerinin tecrübelerinden de  yararlanacaklarını kaydetti.

İlerisi için katkı sağlayacak bir protokole imza attıklarını kaydeden Sucuoğlu,  ileriki süreçte meyvelerinin toplanacağının altını çizdi.

Protokol kapsamında kazan-kazan ilkesi ışığında hem öğrencilerin hem de hastanelerin yarar sağlayacağına işaret eden Sucuoğlu, öğrencilerin de hastanelerin iş yükünün azalmasına ciddi katkı sağlayacaklarını belirtti.

OSAM

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da,  DAÜ ve ülke için önemli bir protokole imza attıklarını belirtti.

Osam, protokol ile DAÜ Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri öğrencilerine  KKTC hastanelerinde afiliasyon çerçevesinde  çalışmalarının  önünün açıldığını kaydetti.

1478165240.jpg

1478165242.jpg