ağlık Bakanlığı ile üniversiteler arasında Sağlık, Eğitim ve Araştırma protokolü imzalandı.

Bakanlık açıklamasına gore, üniversitelerin Tıp ve Sağlık Bilimleri öğrencilerine,  bilgilerini devlet hastanelerinde  pratiğe dönüştürme imkanı sağlayan protokole Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile üniversite temsilcileri imza koydu.

Buna gore; DAÜ, YDÜ, GAÜ, LAÜ, UKÜ, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi öğrencileri Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde staj yapabilecek.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu  imza töreninde,  protokolünün  önemli bir adım olduğunu belirterek, herkese hayırlı olmasını diledi.

Sucuoğlu, protokol ile birlikte Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bilgilerini hastanelerde pratiğe dönüştüreceklerini, aynı zamanda öğrencilerin hastane hekimlerinin tecrübelerinden de yararlanacaklarını kaydetti.

Protokol kapsamında kazan-kazan ilkesi ışığında hem öğrencilerin, hem de hastanelerin yarar sağlayacağına işaret eden Sucuoğlu, öğrencilerin de hastanelerin de iş yükünün azalmasına ciddi katkı sağlanacağını belirtti.

Üniversite temsilcileri de,  ülke için önemli bir protokole imza atıldığını belirterek, emeği geçen Sağlık Bakanı ve tüm bakanlık çalışanlarına teşekkür etti.