KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Girne dağ yolundaki kazada yaralanan ve hayati tehlikesi olan Doğukan Hüryaşar’ın durumu iyiye gidiyor. Yoğun bakımda olan Havva Kaymakamtorunları'nın ise bugün ameliyata alınması planlanıyor.

İç organları yaralanması nedeniyle ameliyata alınan Doğukan’ın beyindeki kanaması durduğu ve uyarılara cevap verdiği bildirildi. Olumlu olarak değerlendirilen bu gelişmeler sonucunda Doğukan’ın durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Şoförün eşi Ferah Mutluel’in tedavisi sürdüğü ve durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Havva Kaymakamtorunları’nın ise yoğun bakımda olduğu ve bugün ameliyata alınması planlandığı bildirildi.

Sude Dermay, Abdullah Korkmaz, Senem Töre ve Kamil Meşeli’nin de durumu iyiye gittiği belirtilerek, bazılarının taburcu edilmensin planlanıldığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın kazada yaralananların durumu hakkında yaptığı açıklama şöyle:

“İç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen ve yoğun bakımda tutulan Türk Maarif Koleji öğrencisi Doğukan Hüryaşar’ın (E-15) son çekilen kontrol tomografisine göre beyindeki kanaması durmuştur. Durumu stabil olmakla birlikte, bugün ağrılı uyarılara cevap vermeye başlamıştır. Bu çok olumlu bir gelişmedir. Hastanın durumu iyiye gitmektedir.

Minibüs şoförünün eşi Ferah Mutluel’in (K-53) Cerrahi servisindeki tedavisi sürmektedir. Durumu iyiye gitmektedir.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencisi Havva Kaymakamtorunları (K-17) da yoğun bakımda ancak bilinci açık ve komutlara kısmen yanıt veriyor. Durumu iyiye gidiyor. Vücudundaki kırıklar nedeni ile bugün ameliyat edilmesi planlanmaktadır.

20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri Sude Dermay (K-16) belde tespit edilen kırıkları vardı. Geçtiğimiz gün ameliyat edilmiştir. Ameliyatı başarılı geçmiştir. Bugün ilk defa yürütülmüştür. Takip ve tetkikleri sürmektedir. Durumu iyiye doğru gidiyor.

Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdullah Korkmaz (E-18) Plastik Cerrahi Servisi’nde, antibiyotik tedavisi görmektedir. Durumu iyiye doğru gitmektedir. Pazartesi günü taburcu edilmesi planlanmaktadır.

Senem Töre (K-16) Beyin Cerrahi Servisi’nde, Senem için herhangi bir ameliyat planlanmamaktadır. Durumu iyiye doğru gitmektedir. Bugün itibarı ile taburcu edilmesi planlanmaktadır.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencisi Kamil Meşeli (E-17) ortopedi servisinde tedavi altında olup, vücuttaki kırkları ile ilgili dün sabah ameliyat edilmişti. Ameliyatı başarılı geçmiştir. Ortopedi servisinde kontrol ve tetkikleri devam ediyor. Durumu iyiye gitmektedir”