Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yenierenköy Sağlık Merkezi’nin 10 ay sonra tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Yenierenköy’e yapılacak yeni sağlık merkezi, 911 metrekare büyüklüğünde, ihale bedeliyse KDV dahil 1 milyon 570 bin 800 TL olacak.

Açıklamada, sözleşmeye Bakanlık adına Müsteşar Ömer Gür, Döveç Construction Ltd. adına da şirket yöneticisi Burçin Döveç’in imza koyduğu kaydedilerek, inşaat süresinin de 365 takvim günü olarak ön görülmesine rağmen, her iki tarafın konuya gösterdiği hassasiyet ve aciliyetten ötürü inşaatın 8-10 ay içerisinde tamamlanmasını hedefledikleri belirtildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin onur konuğu olarak yer aldığı imza törenine, CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli, Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürü Yeşim Kubilay ve Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert de katıldı.

Yenierenköy Sağlık Merkezi’nin finansmanının önemli bir bölümünün Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacağı kaydedilen açıklamada, Sağlık Bakanlığı Fonu’ndan  da yararlanılacağı belirtildi.