Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde görevli bilgi işlem personelinin bir hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edilirken, hastanenin bahçesinde toplanan arkadaşları darp olayını basın açıklamasıyla protesto etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Salı günü 25 Aralık Hastanesi'nde yaşandı. Hastanede Bilgi İşlem personeli olarak görev yapan Mehmet Taşçı'nın yanına giden ve hasta yakını olduğu öğrenilen M.Ç., elindeki tahlil sonuçlarının bilgisayara girilmesini istedi. Mehmet Taşçı'nın, doktor olmadan sonuç giremeyeceğini söylemesi üzerine tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışmada M.Ç.'nin, sağlık çalışanını darp ettiği iddia edildi.

Yaşanan olaya tepki gösteren Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri basın açıklaması düzenledi. Hastane bahçesinde toplanan kalabalık, sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınayarak sloganlar attı. Basın açıklamasını Hak-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Geçer okudu. Açıklamada, "Büyük bir fedakarlıkla 24 saat vatandaşa hizmet vermeye çalışan, saygıyı, sevgiyi, özveriyi ve şefkati içinde barındıran, büyük bir hizmet sektörü olan sağlık çalışanlarımıza yönelik sözlü ve fiziki saldırılar dur durak bilmeden devam etmektedir. Dün burada sağlık çalışanımız Mehmet Taşçı kardeşimiz bir vatandaş tarafından saldırıya uğramış ve darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Bu tür saldırılar daha önce de yapılmış ve sonucu ölümle bitmiştir. Sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıları şiddetle kınıyor ve bir daha da yaşanmaması için de yetkililerden bir an önce cezalandırılmalarını istiyoruz. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Mehmet Taşçı kardeşimiz gibi devamlı sözlü ve fiziki şiddete maruz kalan, çalıştığı yerde hiçbir güvencesi olmayan, taşeron olarak adlandırılan bu kardeşlerimiz için de diyorum ki "sağlıkta taşeron olmaz'. Bir an önce yasal düzenleme yapılarak bu kardeşlerimize kadro ve sosyal hakların verilmesini talep ediyoruz. Bundan sonra bizim çalışmalarımızda tüm kamudaki çalışan taşeronlara kadro verilmesi konusunda olacağının bilinmesini istiyoruz. Yine burada hunharca öldürülen Dr. Ersin Arslan ve Op. Dr. Kamil Furtun'u rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Sağlık çalışanına darp