Hasta odaklı sivil toplum örgütlerinden oluşan Sağlık Dernekleri Platformu, Sağlık Çalıştayı’nda alınan kararların bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Platform, “Başta Sağlık Bakanlığı ile ilgili bakanlıklar çalıştay kararlarını hayata geçirecek yasal ve idari düzenlemeyi başlatmalı, mali ve diğer kaynakları yaratmalı” ifadesine yer verdi.

“Hasta Hakları Yasa Taslağı henüz Meclise gönderilmedi” eleştirisinde bulunan Platform, “Sağlık hizmetlerinin organizasyonunda kaotik bir ortam var. Sağlık çalışanları da mutlu değil. Hasta hakları ihlalleriyle sıkça karşılıyoruz, bu herkesin malumu” görüşünü savundu.

Diyaliz, böbrek, kanser, kalp ve buna benzer rahatsızlıklarla mücadele eden hastaların üye olduğu 8 derneğin tek çatı altında birleştiği Sağlık Dernekleri Platformu bugün yazılı bir açıklama yaptı.

“HASTALARIN SESİNİ ETKİN ŞEKİLDE DUYURMAK İSTİYORUZ”

Sağlık alanında faaliyet gösteren derneklerle hareket etmek istediğini vurgulayan Platform, “Toplumu etkileyecek politikalar, yasalar ve düzenlemeler oluşturulurken, karar alma süreçlerine dahil olmak, hastaların sesini etkin şekilde duyurmak istiyoruz” dedi.

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma, Kanser Hastalarına Yardım, Evrensel Hasta Hakları, Kalp, Ortopedik Özürlüler, Ortopedikler, MS ve Thalassemia derneklerinin oluşturduğu Platform, “Sağlık konusundaki muhataplar biziz” vurgusunda bulundu.