Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Gazi İlkokulu’nda öğrenci aileleri ve öğretmenler, okul tuvaletlerinin tamamlanmadığı gerekçesiyle dün de eylem yaptı.

Eylemde basına bir açıklama yapan okul öğretmenlerinden ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Yönetim Kurulunda bulunan Tanju Üngör, eğitim yılının yine eksikliklerle başladığını ifade etti.  Okul tuvaletlerinin 2 yıldır tadilatı için bakanlığa talepte bulunduklarını anlatan Üngör, bu yıl Haziran ayı sonunda tadilatın başladığını ancak okulların üçüncü gününe girilmesine rağmen halen daha tamamlanamadığını söyledi.

100 öğrenciye 2 tuvalet

Bakanlığın 2 tane portatif tuvaleti okula temin ettiğini söyleyen Üngör, ancak 100 tane öğrencinin bulunduğu okulda 2 tane tuvaletin yetersiz kaldığını ve sorunun çözülmediğini aktardı. Sağlığın eğitimden de önce geldiğini savunan Üngör, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. Bakanlığın kendilerine 2 tane daha portatif tuvalet gönderme önerisinde bulunduğunu anlatan Güngör, bunun da yeterli olmayacağını en az 5 tane portatif tuvalet gönderilirse geçici olarak yeterli olacağını söyledi. Gazi İlkokulu’nda eğitimi durdurduklarını söyleyen Üngör, tuvaletler tamamlanıncaya kadar eğitime başlamayacakları uyarısında bulundu.

Sorun bakanlıktan kaynaklanmıyor… 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, Gazimağusa Gazi İlkokulu’nda ailelerin ve velilerin eylemine neden olan sorunların Bakanlıktan kaynaklanmadığını, tuvaletlerin yenilenmesindeki gecikmenin nedeninin Gazimağusa Belediyesi ile yüklenici firma arasındaki sorun olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Donatım ve İnşaat İşleri Şube Amir Vekili Fuat Çelebi, belediyelerin her yıl aldıkları emlak vergilerinin belli bir kısmını eğitime katkı için kullandıklarını ve buna bağlı olarak da söz konusu okulun tuvalet tadilat işlerinin Gazimağusa Belediyesi tarafından ihale edilip, Gazimağusa Belediyesi kontrolünde devam ettiğini belirtti