Taner ULUTAŞ

 Eğitimde yaşanan sorun ve tartışmalar Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasına neden olurken, gelinen noktada tartışmaların daha da büyüyeceğini ve tartışmanın Sağlık Bakanlığı ile devam edeceğini gösteriyor. Eğitimden sonra en çok konuşulan konular arasına giren ‘Sağlıkta’ da sorun ve sıkıntıların sürmesi sağlığın dibe vurmasına neden oluyor.

SAĞLIK DİBE VURDU

Akova köyünde sakin Naziyet Aynalı’nın 22 gün yattığı Lefkoşa Devlet Hastanesinden, Ma-ğusa Hastanesine nakli sırasında yaşananlar Aynalı ailesinin tepkisine neden olurken, sağlıkta da gelinen noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

HEM KALP HEMDE BÖBREK HASTASI

Akova’da sakin Nadir Çimen yaptığı açıklamada, annem Naziyet Aynalı 22 gündür Lefkoşa’da Devlet Hastanesinde yatıyor. 22 gün önce annem hasta olmuştu. Böbrekleri iflas etmiş kalbinden de rahatsızdı. Mağusa Hastanesinde diyaliz makinesi bozuk olduğu için annem Lefkoşa’ya nakledilmişti. Lefkoşa’da diyaliz makinesine bağlanan annem Mağusa Hastanesindeki diyaliz makinesi onarılınca tekrar Mağusa’ya nakledilmek istendi dedi.

LEFKOŞA’DAN MAĞUSA’YA NAKLEDİLMEK İSTENDİ

Nadir Çimen açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Kalp hastası olan ve böbrekleri de iflas eden annemi Ambulans ile Mağusa Hastanesine getirilecekti. Köyümüze yakın olduğu için hem annem için hemde bizim için annemin Mağusa Hastanesine nakledilmesine biz-lerde sıcak bakarak her gün Lefkoşa’ya gitmektense Mağusa’ya gitmeyi tercih de etmiştik.

AMBULANS’TA HEMŞİRE DE YOKTU

Kalp ve böbrek hastası annem böbrekleri iflas ettiği için içtiği haplardan rahatsız.

Midesi de artık kaldırmıyor. Yaşının ve hastalıklarının getirdiği yorgunluk da var. Bu durumdaki bir insanın yanına bir refaktçi hemşire verilmesi gerekir diye biliriz. Halbuki annemi Ambulans şoförü ile yalnız gönderdiler. Bu nasıl insana önem vermedir.’

YA BAŞINA BİRŞEYGELSEYDİ?

Peki şimdi kalp hastası ve böbrek yetmezliği bulunan bir yaşlı kadın yolda hasta olsaydı bu kadına kim müdahale edecekti diyen Nadir Çimen, annem yolda Mağusa’ya giderken başına bir şey gelmiş olsaydı, ben ilgilileri ve yetkilileri asla afetmezdim. Yasal yollardan onlardan hesap sorardım ifadesinde bulundu.