İskele’nin İlçe olmasına karşın tam teşekkülü bir hastaneye sahip olmadığını ve belli saat dilimleri içerisinde, Sağlık Ocağı düzeyinde insanlara hizmet verildiğini dile getiren Karpaz halkı, tam teşekküllü bir hastanenin yapılmasını istiyor.

RÖNTGEN VE DİYALİZ CİHAZININ OLDUĞU BİR HASTANE

Dipkarpaz ile Yeni Erenköy’de hastalanan bir hastayı, Mağusa Devlet Hastanesi'ne götürmek zorunda kaldıklarını ve bu nedenle insan hayatının tehlikeye girdiğini belirten bölge halkı röntgen cihazı ile diyaliz makinesinin olacağı bir hastanenin en erken bir zamanda yapılması gerektiğine vurgu yapıyor..

KARPAZ HALKI İNSAN DEĞİLMİ?

Gelincik Muhtarı Esat Nurçin yaptığı açıklamada, bugün birçok bölge için özellikle Güzelyurt için tam teşekküllü hastane yapımının şart olduğu dile getiriliyor. Girne Hastanesi'ne diyaliz ünitesi kurulduğu ve siyasilerin bu ünitenin açılışına katıldığını gördük. Şimdi soruyorum. Biz Karpaz halkı insan değimliyiz? Bizim de bölgemizde tam teşekküllü bir hastane olmasını istemek hakkımız değil mi? Karpaz halkı siyasilerin gözünde bu kadar değersiz mi dedi.

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDE HAYIR YOK

Esat Nurçin açıklamasına devamla, Karpaz Bölgesinde Sağlık Ocağı var. Ancak tam teşekküllü olmadığı için hastalara tam müdahale edilemiyor. Bir göz doktoru, bir röntgen makinesi bizim bölge halkına çok mu görülüyor ifadesinde bulundu.

Bölge Milletvekillerimize sürekli olarak bu konuyu şikayet ediyoruz. Örneğin Biray Hamzaoğlularının bir muayene odası, 4-5 yataklı bir hastane için Mecliste konuşmasını istedik. Bir röntgen cihazı da buraya konsun dedik ama hala bir ses çıkmadı ifadesinde bulunan Gelincik Köyü muhtarı Esat Nurçin,bir müddet evvel bir vatandaşımıza bronşit teşhisi kondu. Mağusa Hastanesi'ne götürülene kadar öldü. İnsanlar hastane yapılması halinde acil vakalarda Mağusa’ya kadar gitmeyecek dedi.

Kıbrıs Sözcü