Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Tıp-İş, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Eczacılar Birliği, 5 çalışanın hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, “Bu yurttaşların ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya oldukları ve hayati risk taşıdıkları konusunda ciddi endişelerimiz var. Hükümeti bu konuda ivedi bir çözüm üretmesi ve bu grevin geriye dönüşümsüz sağlık sorunlarına neden olmadan bitirilmesi konusunda uyarıyoruz” dedi.

Örgütlerin yaptığı ortak açıklamaya göre, bu sabah yapılan kontrollerde 19 kişi muayene edildi.

Açıklamada, biri ağır olmak üzere toplam 4 çalışanda akciğer enfeksiyonu, 3 çalışanda diyabet, 2 çalışanda yüksek tansiyon ve 1 çalışanda bağırsak hastalığı tespit edildiği ve hastalardan 5 tanesinin ambulansla acil servise kaldırıldığı kaydedildi.

Örgütler, hastaların günlük sıvı ve vitamin ihtiyacının hesaplandığını ve tedaviye başlandığını kaydetti.

Örgütler açıklamada şunları dile getirdi:

“Biz sağlık örgütleri; açlık grevi yapan ve yaş ortalamaları 45’in üzerinde olan bu yurttaşlarımızın ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya olduklarını ve hayati risk taşıdıkları konusunda ciddi endişelerimiz var.

Hükümeti bu konuda ivedi bir çözüm üretmesi ve bu grevin geriye dönüşümsüz sağlık sorunlarına neden olmadan bitirilmesi konusunda uyarıyoruz. Yoksa toplumsal anlamda zaten derin bir yara olarak yüreğimizde taşıdığımız Kıbrıs Türk Hava Yollarının batırılması ve birçok insanın işsiz kalması konusu çok daha derin psikolojik yaralara neden olabilecektir.”