Sağlık sektörünün sorunları Maliye Bakanlığı’ndaki toplantıda ele alındı.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya gore toplantıya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ilgili bakanlıkların müsteşarları, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bütçe Dairesi Müdürü Cengiz Çoli, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Sıla Usar İncirli katıldı.

Açıklamaya göre toplantıda, “ihtiyaç duyulan personel sayısının tespiti, rotasyon, hekim özlük haklarının ve tüm sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili konular” ele alındı.

Toplantıda, “Sağlık personeli eksikliğine bağlı olarak hekimlerin yoğun iş temposu ve özlük haklarının iyileştirilmemesi gibi sorunların kamu sağlık hizmetlerinde aksamaya neden olduğu” dile getirilirken, bu aksaklığın da halka verilen hizmete yansıdığına dikkat çekildi.

“Sağlık sektöründe bu yıl ciddi iyileştirmeler olacağının sinyalleri verildi” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “belli başlı konularla ilgili fikir ayrılılığı ön planda olmasına rağmen, genel anlamda tüm paydaşların toplumsal çıkarlar noktasında hassasiyetlerini ortaya koyma fırsatı yakaladığı” da ifade edildi.

Açıklamada, tarafların salı günü yeniden bir araya geleceği de kaydedildi.